DGASPC nu mai are ce sa reduca pentru a diminua cheltuielile institutiei!

DGASPC nu mai are ce sa reduca pentru a diminua cheltuielile institutiei!

 Doina Nacu, director executiv interimar al DGASPC  

Criza financiara a obligat conducerile de institutii sa reduca din cheltuieli, pentru a trece prin acesta perioada dificila.

Doina Nacu, director general executiv al DGASPC Botosani, se straduieste sa diminueze cheltuielile institutiei, insa nu mai are prea multe posibilitati, intrucat situatia este deja dificila.

Conform celor relatate de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, nu s-au mai dat acele premii de 10% la functionarii publici si cei 2% pentru contractuali.

S-a amanat temporar si plata primelor de concediu, a salariilor de merit, plata primelor de sarbatori, si nu s-au nici acordat nici banii de tinuta.

"Chiar si la contractul colectiv de munca am mai amanat niste sporuri. Mai sunt drepturi restante de anul trecut si nu s-au platit nici astea. Sunt drepturi castigate in instanta, cu hotarari definitive si irevocabile, dar nu avem de unde le plati. Am discutat cu salariatii si am ajuns la o intelegere", a declarat Doina Nacu, director general executiv din cadrul DGASPC.

Conducerea directiei spune ca, din cauza lipsei banilor, sunt si furnizori neachitati la ora actuala, unii asteaptand banii de cateva luni.

"Mancarea am cumparat-o, iar plata o vom face cand avem banii. Am adus la zi utilitatile, ca sunt purtatoare de penalizari, pe care le plateste ordonatorul de credite. Deocamdata furnizorii dau dovada de intelegere", a conchis Doina Nacu.

Lipsa banilor a determinat autoritatile judetene sa ceara ajutor de la nivel central pentru a putea acoperi cheltuielile curente ale directiei pana la finele acestui an.

In acest scop, se pare ca va face o deplasare pana la Bucuresti chiar directorul excutiv al DGASPC, impreuna cu unul dintre sefii Consiliului Judetean Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
50

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
221

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2305

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...