DEZASTRU PE ŞOSELE: 220 de şoferi amendaţi pentru VITEZĂ, 20 au rămas fără permis!
BOTOSANI

DEZASTRU PE ŞOSELE: 220 de şoferi amendaţi pentru VITEZĂ, 20 au rămas fără permis!
În perioada 12 – 15 august, 130 de poliţişti s-au aflat la datorie, zilnic, astfel încât botoşănenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

"În total, în cele patru zile, au acţionat peste 500 de poliţişti, de la ordine publică şi rutieră, precum și de la structurile de acţiuni speciale, investigarea criminalităţii economice sau investigaţii criminale. Poliţiştii au participat, în sistem integrat, la 27 de misiuni de ordine publică, iar prin structurile de profil, au intervenit la 91 de evenimente, dintre care 63 sesizate prin sistemul unic pentru urgenţe 112", informează IPJ Botoşani.

Au fost constatate 24 de infracţiuni, dintre care 9 la regimul rutier, 6 de natură economică şi 9 de natură judiciară/alt gen.
De asemenea, în urma acţiunilor de profil, desfăşurate în această perioadă, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 81 de abateri de natură contravenţională, sancţiunile aplicate însumând 134.525 de lei; ca sancţiuni complementare, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 5.079 lei.

Pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 96 de sancţiuni, însumând 25.550 lei.  


221 de şoferi sancţionaţi pentru încălcarea regimului legal de viteză!

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri au acţionat atât în localităţi, cât şi pe pe 8 tronsoane de drumuri naţionale, utilizând în medie, zilnic, 10 aparate radar.

În urma acţiunilor din trafic, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni şi 349 de abateri contravenţionale.

Amenzile aplicate însumează 116.425 lei, cele mai multe sancţiuni (221) privind încălcarea regimului legal de viteză.
În total, poliţiştii rutieri au dispus suspendarea dreptului de a conduce şi implicit reţinerea permiselor de conducere pentru 20 de persoane.

"Precizăm că în perioada 12 – 15 august a.c, nu s-au produs accidente rutiere grave, cu pierderi de vieţi omeneşti sau rănirea gravă a unor persoane", informează IPJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
23

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
185

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
150

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...