Despagubiri de 8,8 miliarde si pensie lunara de 1.000 de lei pentru cei doi copii ai lui Daniel Mancas!

Despagubiri de 8,8 miliarde si pensie lunara de 1.000 de lei pentru cei doi copii ai lui Daniel Mancas!

DANIEL MANCAS

Pe langa cei 49 de ani de inchisoare pe care i-au primit, impreuna, Alina Horeanu si cei trei complici ai sai, pentru uciderea omului de afaceri botosanean Daniel Mancas, instanta i-a obligat pe Horeanu si Vlad Scurtu sa plateasca despagubiri de aproximativ 8,8 miliarde lei vechi catre familia lui Daniel Mancas.

De asemenea, vor fi nevoiti sa achite o pensie lunara de 1.000 lei catre cei doi copii ai victimei, cate 500 lei de fiecare.

Avocata Alinei Horeanu s-a declarat nemultumita de pedeapsa mult prea mare si a anuntat ca va face apel. Alin Horeanu si-a primit cu nepasare pedeapsa: a fost condamnata la executarea a 20 ani de inchisoare pentru uciderea botosaneanului.

Vlad Scurtu, iubitul Alinei, a fost condamnat la 23 ani de inchisoare. Aceasta diferenta de pedeapsa a starnit unele reactii contradictorii in cursul zilei de ieri, avand in vedere ca pana acum se stia ca Alina Horeanu a fost cea care a aplicat lovitura decisiva. Mai mult, in ultima parte a procesului, Vlad Scurtu a adus o serie de martori care au povestit ca atunci cand s-a petrecut crima, el era in oras cu prietenii.

"Este o pedeapsa prea mare. Ma abtin de la orice alte comentarii pana cand voi vedea motivarea instantei de judecata", a declarat avocatul Christy Mirsanu, aparatorul lui Vlad Scurtu.

Nici avocata Geanina Porosnicu, cea care a aparat-o pe Alina Horeanu, nu s-a avantat la prea multe comentarii.

"Voi declara apel impotriva acestei decizii. Consider ca pedeapsa este prea mare. Noi am solicitat schimbarea incadrarii juridice din omor deosebit de grav in omor simplu, insa instanta nu a luat in calcul aceasta solicitare", a spus Geanina Porosnicu.

Oribila crima a avut loc in februarie 2007, cand Daniel Mancas a fost omorat cu bestialitate de Alina Horeanu, studenta in Iasi, aceasta fiind ajutata de iubitul ei, Vlad Scurtu, si alti doi complici.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...