Descinderi DNA la Consiliul Judeţean Iaşi! Care este legătura cu Botoşaniul

Descinderi DNA la Consiliul Judeţean Iaşi! Care este legătura cu Botoşaniul

   Ziarul de Iasi

Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţa la sediul EuroNEST, asociație care funcționează sub coordonarea Consiliului Judeţean Iaşi și prin care au fost achiziționate în ultimii ani mai multe utilaje pentru Inspectoratele Judeţene pentru Situații de Urgență din regiunea Moldovei, inclusiv Botoşani.

Președintele interimar al CJ Iaşi, Victorel Lupu, a precizat pentru Ziarul de Iaşi că procurorii ar fi interesați de documente referitoare la achizițiile de autospeciale pentru IJSU făcute prin intermediul EuroNEST, dar și de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID).

Un comunicat oficial al DNA arată că "procurorii din Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015.. În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice (CJ Iaşi, n.r.), restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice".

Reamintim că ISU Botoşani a beneficiat de dotări constând în autofreze şi UTV-uri în cadrul unui program derulat de ADI EuroNEST. Achiziţiile s-au făcut de la societatea Grădinariu Import- Export SRL, aceeaşi care a furnizat Consiliului Judeţean Botoşani în perioada 2011- 2012 autocamioanele şi autogunoierele ce vor fi folosite la depozitul nou de deşeuri de la Victoria, în cadrul Proiectului "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor". Tot Grădinariu Import- Export a furnizat CJ Iaşi utilajele în cadrul SMID derulat în Iaşi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
690

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
229

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
179

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...