Deputatul Cristian Achiței: "Asistăm la o fraudă de încredere a PSD-iștilor botoșăneni. Județul lipsește de pe lista obiectivelor importante"

Deputatul Cristian Achiței: "Asistăm la o fraudă de încredere a PSD-iștilor botoșăneni. Județul lipsește de pe lista obiectivelor importante"

Cei doi parlamentari liberali de Botoșani critică dur atitudinea pe care o au social-democrații vizavi de investițiile majore pe care le-au promis în campania electorală, în special reabilitarea drumului Botoșani-Tg. Frumos, pentru care nu a fost prins niciun leu în bugetul de stat pe anul 2017.

Niciunul dintre amendamentele făcute de senatorul Costel Șoptică și deputatul Cristian Achiței, referitoare la drumul spre Iași, drumul Botoșani-Săveni, drumul Darabani-Dorohoi, și Teatrul M. Eminescu, nu au fost prins la finanțare în bugetul de stat.

"Bugetul pe 2017, din punctul nostru de vedere, este un buget nerealist bazat pe previziuni mult prea optimiste și pe o atragere de fonduri europene exagerată cum nu s-a mai întâmplat niciodată de când am intrat în Uniunea Europeană.  Din păcate, acest buget nu se bazează pe investiții și nici pe dezvoltare. Moldova în general, și județul Botoșani, în special, au fost uitate de tovarășii de la PSD privitor la obiectivele de investiții majore de care are nevoie pentru dezvoltare. Practic, niciun obiectiv important nu există pe nicio listă a fișelor de obiective la niciun ordonator principal de credite din România, mă refer la ministere. Cu drumul Botoșani-Tg. Frumos cei de la PSD au mers în campania electorală, au spus că îl vor face și din păcate nu l-au prins în nicio fișă de obiective", a spus deputatul Cristian Achiței.

Cei doi parlamentari liberali îi acuză pe deputații și senatorii de la PSD că nici măcar nu au făcut lobby la ceilalți colegi să voteze amendamentele privitoare la investiții în județul Botoșani. 

"PSD-iștii aveau acum ocazia să o rezolve. Din păcate, procedura a fost întâi vot în comisiile de specialitate, eu am participat la comisia de transporturi și infrastructură unde PSD a respins toate amendamentele PNL, domnul Șoptică a participat la comisia de administrație și a susținut amendamentul pentru teatru, unde a trecut, dar probabil lipseau cei de la PSD din sală și nu au fost atenți. Botoșaniul lipsește de pe lista obiectivelor importante ale Guvernului Grindeanu-Dragnea. Din păcate, asistăm la o fraudă de încredere a PSD-iștilor botoșăneni legată de absența drumului național Botoșani-Tg .Frumos din buget și este o mare țeapă pe care o aduc oamenilor cinstiți și drepți din județul Botoșani care i-au votat tocmai pentru promisiunile făcute în campania electorală", a mai spus Achiței.

Liberalii au spus că vor face toate demersurile legale și vor uza de toate pârghiile pe care le au ca parlamentari, pentru a atrage fonduri pentru investițiile din județ. 

 

 

Spune-ne opinia ta