Deputatii s-au certat din cauza "politiei concediilor medicale"

Deputatii s-au certat din cauza "politiei concediilor medicale"
Deputatii s-au certat, marti, in plen, timp de o ora, in legatura cu adoptarea sau respingerea OUG 36/2010 referitoare la controlul la domiciliu al pacientilor aflati in concediu medical, aceasta fiind, in final, retrimisa la comisia de specialitate, dupa ce parlamentarii au votat de doua ori.

Reprezentantii PSD si PNL au sustinut respingerea ordonantei, considerand ca este gresita, absurda, "un monument de prostie", care instituie arestul la domiciliu, iar cetatenii romani sunt considerati infractori, relateaza Mediafax.

Ei s-au declarat nemultumiti de faptul ca aceasta ordonanta instituie controale insotite de politie la domiciliul pacientilor aflati in concediu medical, aratand ca in acest fel se legalizeaza arestul la domiciliu, iar si medici si pacienti sunt considerati infractori.

Deputatii au votat in favoarea retrimiterii acestei ordonante la comisie, dar, dupa ce au mai fost dezbatute in plen alte doua proiecte, secretarul Camerei Mihai Voicu a venit la tribuna si a atras atentia asupra faptului ca nu au fost suficiente voturi in favoarea retrimiterii ordonantei la comisie.

Dupa dispute procedurale care au durat timp de o ora, deputatii au votat din nou pentru retrimiterea OUG 36/2010 la comisie.

Camera Deputatilor este for decizional in privinta acestui act normativ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
19

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
85

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...

Calendar ortodox: Le cinstim astăzi pe Sfintele Muceniţe fecioare Agapia, Irina şi Hionia

astăzi, 07:00
22

Părinţii lor erau păgâni, închinători la idoli, dar ele îşi închinaseră viaţa lui Hristos, ca şi învăţătorul lor, Sfântul preot Zoil. Fiind prinse cele t...