Depozitul ecologic de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie

Depozitul ecologic de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie
Depozitul de deșeuri de la Stăuceni va deveni funcțional începând cu data de 1 septembrie, a anunțat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean. De la această dată operatorii de salubritate vor putea aduce la depozitul ecologic deșeurile colectate de pe raza întregului județ.

De administrarea obiectivului se ocupă asocierea Diasil Service SRL Suceava-Rossal SRL Roman, care a câștigat contractul în urma unei licitații.

"Chiar dacă perioada de mobilizare era de minim 56 de zile, în alte județe acolo unde a început să se opereze pe astfel de depozite e de 12 luni, operatorul a avut disponbilitatea și și-a luat angajamentul ca de la 1 septembrie să poată opera. De la 1 septembrie pot intra mașinile cu deșeuri pe poarta depozitului de la Stăuceni. Pentru că la ADI Eco Proces nu s-au semnat contractele (n.red. pentru colectarea și transportul gunoiului), noi am făcut o circulată către toate primăriile să își ia toate măsurile de precauție ce țin de curtea lor interioară, astfel ca la 1 septembrie să poată fi preluate deșeurile de la operatorii cu care primăriile au încheiate contracte", a precizat Liviu Toma.

Tariful pentru depozitarea deşeurilor va fi de 35,11 lei/tonă, fără TVA, pentru sortarea deşeurilor se va percepe un tarif de 22,96 lei/tonă, fără TVA, iar pentru transferul deşeurilor de 16,44 lei/tonă, fără TVA. La aceste tarife se va adiţiona o cotă de dezvoltare în cuantum de 74,04 lei/tonă, care va fi o sursă pentru alimentarea fondului de întreţinere.

Durata contractului de concesiune va fi pentru o perioadă de 8 ani, valoarea acestuia fiind de 35,2 milioane lei, fără TVA. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A ajuns cu roțile în sus, din cauza vitezei!

astăzi, 14:35
155

Viteza la volan i-a venit de hac unui bărbat în vârstă de 33 de ani! Joi dimineață, conducătorul auto aflat la volanul unui autoturism Peugeot circula dinspre Dorobanți către Podeni...

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

astăzi, 14:24
639

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Botoșănean amendat și marfă confiscată!

astăzi, 13:29
189

Poliţiştii oraşului Săveni au depistat, ieri, pe drumul naţional DN 29, pe raza comunei Avrămeni, un autocamion condus de un bărbat de 63 de ani, din aceeaşi localitate. Cu oca...