Depozitul ecologic de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie

Depozitul ecologic de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie
Depozitul de deșeuri de la Stăuceni va deveni funcțional începând cu data de 1 septembrie, a anunțat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean. De la această dată operatorii de salubritate vor putea aduce la depozitul ecologic deșeurile colectate de pe raza întregului județ.

De administrarea obiectivului se ocupă asocierea Diasil Service SRL Suceava-Rossal SRL Roman, care a câștigat contractul în urma unei licitații.

"Chiar dacă perioada de mobilizare era de minim 56 de zile, în alte județe acolo unde a început să se opereze pe astfel de depozite e de 12 luni, operatorul a avut disponbilitatea și și-a luat angajamentul ca de la 1 septembrie să poată opera. De la 1 septembrie pot intra mașinile cu deșeuri pe poarta depozitului de la Stăuceni. Pentru că la ADI Eco Proces nu s-au semnat contractele (n.red. pentru colectarea și transportul gunoiului), noi am făcut o circulată către toate primăriile să își ia toate măsurile de precauție ce țin de curtea lor interioară, astfel ca la 1 septembrie să poată fi preluate deșeurile de la operatorii cu care primăriile au încheiate contracte", a precizat Liviu Toma.

Tariful pentru depozitarea deşeurilor va fi de 35,11 lei/tonă, fără TVA, pentru sortarea deşeurilor se va percepe un tarif de 22,96 lei/tonă, fără TVA, iar pentru transferul deşeurilor de 16,44 lei/tonă, fără TVA. La aceste tarife se va adiţiona o cotă de dezvoltare în cuantum de 74,04 lei/tonă, care va fi o sursă pentru alimentarea fondului de întreţinere.

Durata contractului de concesiune va fi pentru o perioadă de 8 ani, valoarea acestuia fiind de 35,2 milioane lei, fără TVA. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! Hoțul nu s-a mai obosit să îl buzunărească: I-a furat haina cu totul!

astăzi, 11:52
394

Pe 15 decembrie, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Hlipiceni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, un bărbat de 67 de ani, din comuna Albeşti, jud...

12 litri de alcool i-au adus unei botoșănence o amendă de 2.000 de lei și confiscarea mărfii!

astăzi, 11:40
242

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Sau, mai bine spus, nu se potrivește cu socotelile pe care le fac oamenii legii, atunci când verifică actele de proveniență a mă...

Botoșăneancă prinsă în timp ce încerca să vândă sute de articole pirotehnice!

astăzi, 11:33
202

În cursul zilei de sâmbătă, în baza Planului de acţiune al Serviciului de Ordine Publică, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – ...