Depozitul ecologic de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie

Depozitul ecologic de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie
Depozitul de deșeuri de la Stăuceni va deveni funcțional începând cu data de 1 septembrie, a anunțat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean. De la această dată operatorii de salubritate vor putea aduce la depozitul ecologic deșeurile colectate de pe raza întregului județ.

De administrarea obiectivului se ocupă asocierea Diasil Service SRL Suceava-Rossal SRL Roman, care a câștigat contractul în urma unei licitații.

"Chiar dacă perioada de mobilizare era de minim 56 de zile, în alte județe acolo unde a început să se opereze pe astfel de depozite e de 12 luni, operatorul a avut disponbilitatea și și-a luat angajamentul ca de la 1 septembrie să poată opera. De la 1 septembrie pot intra mașinile cu deșeuri pe poarta depozitului de la Stăuceni. Pentru că la ADI Eco Proces nu s-au semnat contractele (n.red. pentru colectarea și transportul gunoiului), noi am făcut o circulată către toate primăriile să își ia toate măsurile de precauție ce țin de curtea lor interioară, astfel ca la 1 septembrie să poată fi preluate deșeurile de la operatorii cu care primăriile au încheiate contracte", a precizat Liviu Toma.

Tariful pentru depozitarea deşeurilor va fi de 35,11 lei/tonă, fără TVA, pentru sortarea deşeurilor se va percepe un tarif de 22,96 lei/tonă, fără TVA, iar pentru transferul deşeurilor de 16,44 lei/tonă, fără TVA. La aceste tarife se va adiţiona o cotă de dezvoltare în cuantum de 74,04 lei/tonă, care va fi o sursă pentru alimentarea fondului de întreţinere.

Durata contractului de concesiune va fi pentru o perioadă de 8 ani, valoarea acestuia fiind de 35,2 milioane lei, fără TVA. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
147

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
160

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
101

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...