Demers pentru reclasificarea zonelor sociale din municipiul Botoşani. Ce se întâmplă cu Centrul Vechi şi Parcul Tineretului!

Demers pentru reclasificarea zonelor sociale din municipiul Botoşani. Ce se întâmplă cu Centrul Vechi şi Parcul Tineretului!
Prin noul Plan Urbanistic General care este în lucru municipalitatea doreşte să se facă o reclasificare a zonelor sociale din Botoşani.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că prin această nouă reclasificare Parcul Tineretului şi Centrul Vechi nu vor mai fi considerate zone sociale, iar toţi chiriaşii, aproximativ 800 la număr, ar urma să fie mutaţi în noul cartier social ce se va construi pe strada Ion Creangă, la periferia oraşului.

Pentru a fi posibilă mutarea acestora, Executivul Primăriei vrea ca pe lângă fondurile de la bugetul de stat să obţină şi o finanţare europeană, în vederea construirii de locuinţe sociale.
 
“Continuă proiectul propus de noi pentru mutarea chiriaşilor din Parcul Tineretului, urmat de urmarea chiriaşilor din Centrul Vechi. Încercăm să vedem dacă pe lângă aceste locuinţe finanţate 100% din fonduri guvernamentale putem, şi am avut discuţii şi cu cei de la ADR Nord-Est, să depunem un proiect pe fonduri  europene pentru zona socială. În strategia noastră erau prevăzute zonele sociale Parcul Tineretului şi Centrul Vechi. Vrem să facem acum o rectificare la această strategie în care să mutăm zona socială şi lucrăm în această perioadă la Planul Urbanistic General unde vor fi foarte clar stabilite aceste zone şi discuţia avută cu profesorii, cu arhitecţii, care lucrează la acest PUG a fost mutarea acestor zone şi reclasificarea zonelor din Griviţa şi Centrul Vechi din zonă socială în zonă periferică.  Ne gândim la extinderea  perimetrului Ion Creangă, inclusiv către zona Poligonului. Vrem să începem o corespondenţă inclusiv cu Ministerul de Interne vizavi de mutarea acelui poligon, pentru că este o suprafaţă de 4-5 hectare suplimentare care ar putea fi alocată extinderii zonei sociale a municipiului", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a mai spus că în toate statele dezvoltate zonele sociale sunt clar delimitate şi nu se află în zonele centrale.
 
“E un model care e valabil şi în vestul Europei şi în alte state civilizate şi anume cartierele sociale sunt catalogate ca zone speciale şi beneficiază de o politică aparte. S-a încercat acest model de integrare a zonelor sociale în perimetrul central sau semicentral dar a eşuat. Ca atare vor fi definite zone speciale în aceste perimetre şi vor fi alocate toate utilităţile şi facilităţile celor care vor locui în aceste zone, uşurând integrarea lor", a mai afirmat Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cazul electricianului rănit la muncă în Unțeni a intrat în atenția Inspectoratului Teritorial al Muncii

astăzi, 13:46
9

Inspectoratul Teritorial al Muncii (ITM) Botoșani va cerceta cazul în care a fost implicat Constantin B., cu vârsta de 50 ani, cu vechime în muncă de 14 ani, angajat ca electrician...

Cați bani primesc membrii secțiilor de votare din Botoșani, pentru alegerile din 10 noiembrie

astăzi, 13:12
353

Personalul mobilizat pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie a.c., care va asigura funcționarea celor 427 de secții de votare, va fi remunerat pe măsură.Președinții, vicepreședinț...

Proprietarul mașinii „fără șofer”, care a provocat un accident în municipiul Botoșani, a fost identificat și sancționat

astăzi, 13:02
161

Proprietarul mașinii „fără șofer” care a produs o coliziune, marți, în intersecția dintre Calea Națională și strada Uzinei, a fost identificat de către polițiști.Este...