Degeaba! Pandurii Tg. Jiu- FC Botoşani 2- 1
LIVE-TEXT

Degeaba! Pandurii Tg. Jiu- FC Botoşani 2- 1
Eşec total la Severin, acolo unde FC Botoşani a fost învinsă fără drept de apel de o echipă aflată într-o situaţie financiară grea. Pandurii lui Petre Grigoraş au înscris două goluri în poarta lui Plamen Iliev, prin Ovidiu Herea şi George Ţucudean, iar "onoarea" botoşănenilor a fost reparată de proaspăt venitul Alexandru Târnovan.

Speranţele botoşănenilor de a urca pe podium au fost spulberate, aflându-se acum/ deocamdată în situaţia de a împărţi locul V în clasament tocmai cu echipa care i-a bătut, atât FC Botoşani cât şi Pandurii acumulând câte 19 puncte.

În primul 11 al botoşănenilor au intrat Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Alexandru Ichim, Florin Plămadă, Sergiu Popovici, Andrei Burcă, Gabriel Vaşvari (cpt.), Mihai Roman, Răzvan Greu, Cătălin Golofca şi Deivydas Matulevicius. Rezerve vor fi Vlad Nicolae Muşat, Herghelegiu, Willie Barbosa, Stelian Cucu, Alexandru Târnova, Olimpiu Moruţan şi Călin Albuţ.

De partea cealaltă, Grigoraş a atacat cu un prim 11 format din David Lazar, fost portar al Botoşaniului, Pleaşcă, Piţian, Vasiljevic, Grecu, Lucian Sânmărtean (cpt.), Răuţă, Antal, Valentin Alexandru, Herea şi Ţucudean. Pe banca de rezerve se vor afla Stanca, Munteanu, Pârcălabu, Bunoza, Buijs, Unguruşan, Voiculeţ.

Meciul a început cu lovitura de start a Pandurilor!

Apărarea botoşănenilor îşi face treaba şi respinge un atac al gorjenilor, după o lovitură liberă bătută de Sânmărtean. Meciul se mută în cealaltă jumătate, iar Roman repune mingea în joc după un corner. Scorul rămâne alb pe tabelă. Jucătorii ambelor echipe au început meciul prudent, fiecare cântărindu-şi foarte binele şansele.

Golofca este faultat, în minutul 15, după o intervenţie cam dură a lui Sânmărtean. Roman execută lovitura liberă, Matulevicius loveşte cu capul dar Lazar apără in extremis, iar mingea loveşte bara. Imediat, gorjenii pornesc în atac spre poarta lui Iliev, dar şi portarul botoşănenilor respinge mingea. 

Popovici este sancţionat cu cartonaş galben. Sânmărtean se pregăteşte să bată lovitura liberă. Kovacs îi ceartă pe jucătorii aflaţi în zona porţii lui Iliev. Respinge Burcă, mingea ajunge în jumătatea gorjenilor.

Arbitrul Istvan Kovacs îl sancţionează cu cartonaş galben şi pe Ţucudean. Am trecut de prima jumătate a primei reprize, dar în afară de inflaţia de cartonaşe galbene, jocul nu excelează.

Penalty obţinut de Pandurii după ce Antal este ţinut de Vaşvari în careu. Ovidiu Herea execută şi îl "execută" şi pe Plamen Iliev, impotent în a apăra lovitura previzibilă. Din minutul 30, gorjenii preiau conducerea pe tabelă, 1-0.

În minutul 34, Pleaşcă primeşte şi el un "galben". Elevii lui Leo Grozavu suportă cu greu schimbarea de pe tabelă care nu este în avantajul lor. 

Puţini suporteri pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, tribunele şi peluzele fiind mai mult goale.

Golofca duce mingea până aproape de poarta lui Lazar dar este speriat de Vasiljevic. Imediat, atac al Pandurilor la poarta lui Iliev dar ratează atacul.

Schimbare la FC Botoşani, Greu, admonestat din plin de Grozavu, este înlocuit de Alex Târnovan, care debutează astfel în echipa botoşănenilor. 

Pauză de meci. Pandurii Tg. Jiu- FC Botoşani 1- 0.

Barbosa se pregăteşte să intre în joc la marginea terenului, în locul lui Ichim. Restul jucătorilor lui Grozavu întârzie să reintre în teren. Bulversaţi, în ciuda încrederii afişate înaintea acestui meci- aşa pot fi caracterizaţi botoşănenii în meciul în care au întâlnit o echipă aflată într-o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar. Tocmai din acest motiv, Pandurii sunt de apreciat în meciul de astăzi.

Meciul a reînceput. Galben pentru Mihai Roman. Pandurii, prin Ţucudean, ratează o ocazie bună, după ce Târnovan greşeşte, iar gorjenii obţin o lovitură de la colţ.

Mihai Roman încearcă un şut de la mare distanţă, dar eşuează lamentabil, mingea trecând mult peste poarta gorjenilor. 

George Ţucudean reuşeşte să majoreze scorul în minutul 56, dintr-o greşeală a lui Radoslav Dimitrov, scorul devenind 2-0 pentru Pandurii Târgu Jiu. Iliev este păcălit din nou.

Burcă îl loveşte în piept pe portarul Pandurilor, David Lazar, acesta îşi revine cu greu.

Schimbare la Pandurii, iese Antal care este înlocuit cu Valentin Munteanu.

Willie şi Vaşvari îi dau emoţii lui Lazar, primul încercând o lovitură cu capul în poartă, respinsă de portarul gorjean, apoi mingea ajunge la Vaşvari, care şutează, dar mintea trece pe lângă poartă.

Providenţială intervenţia lui Plamen Iliev, după un atac al lui Ţucudean, pornit decis să marcheze dubla în această seară. Scos în afara careului său, Iliev se întoarce şi prinde mingea în braţe.

Încă 20 de minute din acest meci, Valentin Alexandru este înlocuit cu Claudiu Voiculeţ.

Schimbare la Botoşani, "juniorul" de 17 ani, Olimpiu Moruţan, intră în locul lui Mihai Roman.

GOOOOOOL FC BOTOŞANI! Fostul stelist Alex Târnovan reuşeşte să reducă din handicap şi înscrie în poarta lui David Lazar.

Radoslav Dimitrov salvează poarta Botoşaniului, după ce Iliev plecase "după fluturi"- părăsise mult spaţiul pe care trebuia să-l apere. Leo Grozavu se ceartă cu arbitrul Kovacs, colericul antrenor al botoşănenilor căzând pradă unei crize de nervi. Nu că nu ar avea motive.

Cartonaş galben pentru Alexandru Răuţă.

Încă o schimbare la Pandurii, Gordon Bunoza îl înlocuieşte pe Ovidiu Herea.

Botoşănenii ratează egalarea în ultimele două minute ale meciului, după două tentative de a-l învinge din nou pe Lazar. Fluier final al meciului, botoşănenii pierd punctele. "Atletul de serviciu", Golofca, încheie meciul rănit la un genunchi, în condiţiile în care după ce s-a lovit, Grozavu nu l-a lăsat să primească îngrjiri medicale şi nici nu l-a retras din joc.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
59

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
65

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
62

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...