Declaratie pe propria raspundere, inainte de casatorie

Declaratie pe propria raspundere, inainte de casatorie
Viitorii soti vor trebui sa depuna o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu cunosc niciun motiv de natura legala care sa impiedice incheierea casatoriei, daca presedintele Traian Basescu va promulga o lege pentru modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila.

Parlamentul a trimis la promulgare, presedintelui Traian Basescu, o lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila.

Legea modifica, printre altele, si prevederile referitoare la intocmirea actului de casatorie. Astfel, potrivit legii trimise la promulgare, ofiterul de stare civila va solicita viitorilor soti, in plus fata de documentele prevazute in prezent de legea nr. 119/1996 (declaratia de casatorie, actele de identitate, certificatele de nastere si certificatele medicale privind starea sanatatii), si o declaratie pe proprie raspundere ca nu cunosc niciun motiv de natura legala care sa impiedice incheierea casatoriei.

Legea de modificare a legii nr. 119/1996 armonizeaza legislatia in materia starii civile cu normele incidente reglementate in cuprinsul altor acte normative.

Totodata, legea reglementeaza conditiile tehnice necesare informatizarii starii civile, prin constituirea unor fluxuri de comunicatii intre autoritatile administratiei publice locale si cele centrale, care sa permita preluarea informatiilor specifice in Registrul national de evidenta a persoanelor. (Avocat.net)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
37

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
43

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
42

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...