Decizie definitivă privind arestul preventiv după accidentul de la Roma

Decizie definitivă privind arestul preventiv după accidentul de la Roma
Pentru că a urcat beat la volan, fără să aibă permis şi conducând o maşină cu numere false de înmatriculare, un tânăr din Roma va rămâne după gratii 30 de zile, aşa cum au stabilit judecătorii. Dar mai ales va avea timp să mediteze la faptul că şi-a abandonat un amic în stare foarte gravă, încarcerat în maşina pe care o răsturnase.

O instanţă a Tribunalului Botoşani a dezbătut contestaţia referitoare la arestarea preventivă depusă de Cristian- Florin B., de 21 de ani, din Roma, care în noaptea de duminică spre luni a comis un accident grav, în urma căruia un tânăr a ajuns în comă profundă, pe patul de spital.

Băut fiind, lui Cristian- Florin B. i s-a deschis apetitul de aventură, astfel că a urcat la volanul unei maşini ale cărei numele de înmatriculare montate erau de la un alt autoturism, şi-a luat un amic de 33 de ani şi a pornit spre Botoşani. Pe fondul lipsei de experienţă în condus, a vitezei excesive, dar şi a reflexelor încetinite de alcool, tânărul a pierdut controlul asupra volanului şi a izbit maşina într-un copac de pe marginea drumului, autoturismul răsturnându-se pe cupolă. Abia s-a târât din maşină şi a fugit, lăsându-l încarcerat în maşină pe amicul său, aflat în stare gravă.

A fost găsit acasă, câteva ore mai târziu, testarea alcoolscopică evidenţiind o concentraţie de 0,45 ml/l alcool pur în aerul expirat. În urma analizei chimice a sângelui, a rezultat că "şoferul" avea o îmbibaţie alcoolică de 0.85 g/l, respectiv 0,75 g/l alcool pur în sânge pentru probele recoltate la cinci ore de la accident, respectiv şase ore. De partea cealaltă, amicul abandonat în maşina răsturnată, Corneliu N., a ajuns în spital în stare foarte gravă, în comă profundă şi intubat, examenul medico- legal indicând, cel puţin deocamdată, nevoia de 60-70 de zile de îngrijiri medicale.

Anchetatorii care cercetează cauza au evidenţiat pericolul social concret pe care lăsare în libertate a tânărului care a produs accidentul şi şi-a abandonat prietenul în stare gravă îl prezintă pentru ordinea de drept, mai ales având în vedere că tânărul a mai fost cercetat anul acesta tot pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, şi fără permis de conducere.

Expunerea procurorilor i-a convins atât pe judecătorii de la Judecătoria Botoşani, care au decis arestarea preventivă a tânărului din Roma, cât şi pe judecătorii de la Tribunal, care au menţinut decizia colegilor lor. Între timp, însă, pe patul de spital, tânărul de 33 de ani, care a avut marele ghinion de a se afla în aceeaşi maşină cu amicul arestat, luptă pentru viaţa lui. Pe de altă parte, însă, pe lângă ghinion am putea vorbi şi despre inconştienţă- aceea de a urca într-o maşină despre al cărei şofer ştii că nu are permis de conducere.

Citiţi şi: Tânăr încarcerat, după un grav accident! Şoferul beat şi fără permis a fugit! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2228

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
829

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
512

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...