Decizie a judecătorilor într-un caz ce priveşte un afacerist botoşănean

Decizie a judecătorilor într-un caz ce priveşte un afacerist botoşănean
Condamnat de două ori în jumătate de an la pedepse privative de libertate, un afacerist botoşănean beneficiază din nou de clemenţa legii, prin contopirea pedepselor.

Condamnat la trei ani de închisoare, prin sentinţa Curţii de Apel Suceava, chiar la începutul acestui an, pentru spălare de bani, evaziune fiscală, producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, deţinere de băuturi spirtoase peste 200 litri şi asociere în scopul săvârşirii unor infracţiuni, în dosarul "Alcoolul", Dumitru Amişculeşei şi-a mai legat o condamnare în iunie, atunci când tot judecătorii suceveni l-au condamnat şi la un an şi şapte luni de închisoare pentru participaţie improprie la înşelăciune în forma continuată.

Dumitru Amişculeşei şi secretara sa fuseseră trimişi în judecată în martie 2012 pentru afaceri derulate prin intermediul unei societăţi din Răchiţi. Mai exact, după cum se arăta în rechizitoriu, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010 aceştia s-ar fi aprovizionat cu mai multe produse de la o societate din Paşcani, oferind în schimb 14 file CEC fără a avea disponibil în cont, prejudiciul fiind estimat la 250.000 lei.

Zilele trecute, însă, Dumitru Amişculesei a ajuns în faţa judecătorilor de la Judecătoria Botoşani, cu cerere de contopire a pedepselor din cele două dosare.

Ca atare, instanţa a stabilit drept rezultantă pedeapsa principală de trei ani şi patru luni închisoare, şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi administrator, director sau prin reprezentant legal al unei societăţi, pe o durată de 3 ani. Mai mult, instanţa a dedus din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive de trei zile, din 2011, durata detenţiei din martie 2014 până în mai 2015 precum şi cea din 5 ianuarie, atunci când s-a predat după ce a fost condamnat în dosarul "Alcoolul" până la zi.

Numai că decizia instanţei nu a fost tocmai ce şi-a dorit Amişculesei, astfel că a contestat-o. Chiar şi aşa, însă, omul de afaceri ar avea posibilitatea ca în câteva luni se scape de puşcărie, după executarea a două treimi din pedeapsă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

astăzi, 16:31
91

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are d...

O angajată a Memorialului Ipoteşti, acuzată că a luat bani din bilete şi din vânzarea bunurilor!

astăzi, 16:25
222

Totul a fost descoperit după ce, în vara anului 2015, o comisie de inventariere a instituţiei a decis inventarierea bunurilor aflate în gestiunea Cameliei Ţ. S-a constatat o lipsă la i...

300 locuri de muncă la recoltat zmeură, în Portugalia!

astăzi, 14:44
240

Selectia candidatilor se va desfasura in doua localitati din tara:Roman (judetul Neamt) - 17 ianuarie 2018Braila (judetul Braila) – 19 ianuarie 2018 Durata contract: aproximativ 3...