De azi, magazinele si restaurantele trebuie sa afiseze daca vand produse decongelate: De la paine la carne si fructe

De azi, magazinele si restaurantele trebuie sa afiseze daca vand produse decongelate: De la paine la carne si fructe
Magazinele care vand paine si produse de patiserie, precum si restaurantele, vor fi obligate incepand de joi sa informeze consumatorii in legatura cu utilizarea produselor congelate.

Conform ordinului Autoritatii pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pe aceasta tema, "operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea produs/din produs decongelat".

Termenul "produs alimentar congelat" se refera la paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a precizat ca scopul acestui ordin este acela de a contribui la informarea clientilor, astfel incat drepturile sa le fie respectate, scrie Ziare.com.

"Unii operatori economici nu informau consumatorii cu privire la faptul ca produsele erau congelate si ulterior decongelate", a explicat Anghel, care a precizat ca ANPC va initia controale pentru a verifica respectarea acestor reglementari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
55

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
139

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1444

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....