Datorii la apă, achitate de frica debranşării! FOTO- VIDEO
UPDATE!

Datorii la apă, achitate de frica debranşării! FOTO- VIDEO
Din iulie anul trecut, nicio factură nu s-a mai achitat, ba chiar au beneficiat şi de o procedură de eşalonare, pe care însă nu au respectat-o. În aceste condiţii, singura variantă a fost debranşarea.

Vorbim de o familie din municipiul Botoşani, care locuieşte pe strada Cireşoaia, şi care a acumulat datorii de 801 lei. Puţin, în comparaţie cu alţii ale căror debite erau mult mai mari, însă clienţii s-ar fi încăpăţânat să nu plătească, invocând diverse motive.

Ca atare, vineri dimineaţă, echipa Nova Apaserv, incluzând și un buldoexcavator, s-a înfiinţat în faţa porţii familiei.

Proprietara a ieşit la poartă şi a încerat să-i convingă pe muncitori să nu-i taie apa, având posibilitatea de a plăti pe loc 200 de lei. "Nu mă puteţi lăsa fără apă că am doi copii mici în casă", le-a spus botoşăneanca.

Răspunsul coordonatorului echipei de debranşare a fost clar: datoria trebuie achitată integral, astfel că întreaga desfăşurare de forţe să se limiteze la mutarea căminului din curtea familiei în faţa porţii acesteia. Mai exact, femeia ar fi avut la dispoziţie timp să adune suma necesară cât muncitorii ar fi lucrat la mutarea căminului. În cazul în care debranşarea ar fi făcută, clienţii trebuie să plătească şi o taxă de rebranşare, care depăşeşte 100 de lei.

UPDATE: Cum datoria a fost plătită integral, la care s-a adăugat o factură în valoare de 120 de lei pentru o diferenţă de contor, familia nu a mai fost debranşată de la alimentarea cu apă, însă căminul a fost scos în afara proprietăţii.
 






Citiţi şi:
Instanţe sufocate de dosarele datornicilor la utilităţi 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...