Dați afară din locuința socială după ce nu au plătit chiria și utilitățile!

O familie care locuia într-o locuință socială din muncipiul Botoșani a fost evacuată după ce a acumulat datorii uriașe, mai ales la furnizorii de utlități.

Dați afară din locuința socială după ce nu au plătit chiria și utilitățile!

Societatea Locativa, care are în administrare aceste locuințe, a deschis acțiune în instanță, iar când s-a obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă s-a făcut evacuarea, datoriile care au fost acumulate ridicându-se la 17.200 de lei.

"Am avut o hotărâre de evacuare pe strada Adrian Adamiu, în jur de 17.200 de lei per total, discutăm de chirie și utilități, dar cea mai mare sumă a fost la deținătorii de utilități. Prin hotărârile judecătorești pe care le obținem pe lângă faptul că "reușim" să cheltuim niște bani, ne transformăm și în recuperatori de debite pentru Modern Calor și pentru Nova Apaserv. Ar trebui și dumnealor, în special cei de la apă, să aibă o evidență mai clară cu cei care nu au apometrele verificate, că le pun la paușal și ne trezim cu niște debite foarte mari", a precizat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Anul acesta au fost opt evacuări din locuințele sociale, pentru datorii. În spațiile rămase libere cei care vin ulterior trebuie să achite și debitele restante.

"Ca să venim în ajutorul celor care vor să ocupe aceste locuințe am încercat să folosim o practică care până acum s-a dovedit a fi bună, plătesc debitele și eșalonăm penalitățile", a mai spus directorul Locativa.

 

 

Spune-ne opinia ta