Date oficiale BEJ! Vezi cât a obținut fiecare candidat la prezidențiale, în județul Botoșani!

Date oficiale BEJ! Vezi cât a obținut fiecare candidat la prezidențiale, în județul Botoșani!
Biroul Electoral Județean (BEJ) Botoșani a centralizat, luni dimineață, rezultatele obținute de candidații la prezidențiale, după ce au fost aduse procesele verbale din toate cele 420 de secții de votare câte au fost la nivelul județului.

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câștigat detașat alegerile în județul Botoșani, obținând un procent de 55,59%, din totalul voturilor valabil exprimate de alegători. Ponta a adunat la Botoșani 96.885 de voturi.

La diferență de mai bine de 20 de procente s-a clasat candidatul Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, care a fost votat de 22,09% dintre botoșănenii care s-au prezentat duminică la urne, totalizând 38.510 voturi.

Pe locul trei s-a clasat candidatul PP-DD, Dan Diaconescu, care a obținut un procent de 4,85%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 4,65%.

Elena Udrea, candidatul Partidului Mișcarea Populară, a fost votată de 3,35% dintre botoșănenii care și-au exercitat dreptul la vot, iar Monica Macovei, candidat independent, a obținut un procent de 1,95%. Corneliu Vadim Tudor a obținut, la Botoșani, 4,44% dintre voturile alegătorilor.

Ceilalți candidați înscriși în cursa pentru prezidențiale au obținut procente sub 1%.

La Botoani, au ieșit duminică la vot 179.286 de alegători, din totalul de 363.811 înscriși pe listele electorale, procentual prezența la vot fiind de 49,27%.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
174

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
259

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
395

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...