Dascalii primesc integral salariile pe luna iunie, situatia este incerta pentru iulie si august!

Dascalii primesc integral salariile pe luna iunie, situatia este incerta pentru iulie si august!
Cadrele didactice din municipiul Botosani isi vor primi integral salariile pentru luna iunie. Directorul economic al Primariei, Valerian Sanduc, sustine ca necesarul pentru plata lefurilor este de 4,7 milioane de lei, municipalitatea asigurand 4,5 milioane de lei.

Diferenta reprezinta contributiile pe care angajatorii trebuie sa le plateasca catre stat, si care urmeaza a fi platite insa ulterior, fara a afecta insa salariile profesorilor.

"Nu am putut asigura pentru luna iunie suma de 155.000 de lei, fapt ce va conduce ca unitatile scolare sa nu achite o parte din contributii. Am asigurat necesarul de fond de salarii in procent de 98,5 %, fara contributiii", a spus Valerian Sanduc, directorul economic al Primariei Botosani.

Cat priveste sumele necesare pentru acoperirea celorlalte doua luni din trimestrul III, respectiv august si septembrie (salarii aferente lunilor iulie si august), municipalitatea a facut demersuri la Ministerul de Finante pentru rezolvarea situatiei.

"Noi am facut un demers la Ministerul de Finante prin care am solicitat fie suplimentat bugetul bugetului, fie trecerea din trimestrul IV in trimestrul III a sumelor necesare. Ca sa putem asigura plata salariilor pentru iulie si august, care se platesc in august si septembrie, bugetul va trebui suplimentat cu 9,4 milioane de lei", a spus Sanduc.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
47

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
318

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
340

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...