Dascalii botosaneni asteapta cu teama descentralizarea in invatamant!

Dascalii botosaneni asteapta cu teama descentralizarea in invatamant!
In cadrul descentralizarii sistemului de invatamant, pe care Guvernul vrea sa o puna in aplicare in maximum trei luni, potrivit liderului LSI Botosani, Liviu Axinte, se vizeaza modul de finantare in invatamant. Intreaga gestionare a activitatii educationale va trece in subordinea si in autoritatea institutiilor publice locale.

"Unele aspecte din aceste proiecte de descentralizare vin in sprijinul si in favoarea angajatilor din invatamant, altele sunt in contradictie cu ceea ce sustinem noi. Un aspect pe care noi nu-l sustinem este eliminarea concursului unic de titularizare si trecerea concursului de ocupare a posturilor in scoli", a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

O alta masura prevazuta in acest proiect de descentralizare este si faptul ca directorii unitatilor de invatamant vor incheia contractul de management cu primarii.

Potrivit noului statut al cadrelor didactice, in baza rezultatelor concursului si cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean, directorul unitatii de invatamant este numit in functie prin decizia primarului, in cel mult 15 zile de la finalizarea concursului. Acesta incheie contract de management cu primarul pe o perioada de patru ani.

"Bineinteles ca vor fi lucruri absolut noi, pe care angajatii din invatamant le percep in mod diferit, noi vom avea o actiune de identificare a modului de perceptie a acestor schimbari in cadrul membrilor nostri de sindicat. Vreau sa ii asigur pe colegii mei ca statutul de titular al sistemului de invatamant nu se va schimba, raman in continuare titulari ai sistemului de invatamant. Chiar si cei noi in invatamant, odata titularizati intr-o scoala, devin titulari ai intregului sistem de invatamant", a conchis Axinte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
202

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...