Daniel Botezatu: “Temele pentru acasa nu trebuie interzise in totalitate”

Daniel Botezatu: “Temele pentru acasa nu trebuie interzise in totalitate”

 DANIEL BOTEZATU, inspector general adjunct al ISJ  

Daniel Botezatu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, sustine ca optionalele pe care le fac copiii la gradinita nu trebuie platite de catre parinti.

El a specificat ca exista un ordin de ministru care prevede ca aceste optionale sa fie platite din sponsorizari sau din contributia proprie a gradinitei.

“La nivel de gradinite exista o nota de ministru prin care se spune ca pot fi tinute aceste optionale platite, dar din sponsorizari sau din banii proprii ai grrdinitei, nu din contributia parintilor. Atata timp cat se respecta aceasta nota de ministru, din punctul meu de vedere nu vad nicio problema ca o gradinita sa aiba unul, doua sau cinci optionale sau cate considera. Nu trebuie sa le interzicem optionalele, ci sa le tină cu respectarea acelei note de ministru", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct.

El a mai precizat ca nici temele pentru acasa nu ar trebui interzise in totalitate, pentru ca sunt materii precum matematica, romana sau limbi straine unde tema pentru acasa este o necesitate.

“Dozarea volumului temei in functie de timpul liber al copilului este cu totul o alta discutie, ceea ce intr-adevar sunt pentru reducerea volumului temelor. Asa cum sunt si pentru interzicerea de a se nota elevul la scoala pe simplul fapt daca si-a facut sau nu tema. Sa iti faci tema este un aspect, a fi scos la tabla, ascultat si pune nota pe care o meriti este alt aspect", a mai spus Daniel Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

95% din alimentele pentru bebeluși testate în laborator conțin metale grele: arsenic, plumb, cadmiu și mercur! Johnson & Johnson retrage de pe piață pudra de talc!

astăzi, 12:02
23

Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudra de tâlc din cauza unei posibile contaminări cu arsenic, scrie Ziare.com.Dar, potrivit unui nou raport, acesta n...

Poza zilei: mai copiază dacă poți!

astăzi, 11:45
73

Poza zilei ne-a fost trimisă de un botoșănean pe contul de Twiter.Cică e un scandal foarte mare prin India după ce în mediul online au apărut imagini cu elevii unei școli purtân...

Șapte sfaturi de care trebuie să ții cont în sezonul rece pentru economii la încălzire

astăzi, 11:26
130

Costurile pentru încălzire se pot menține la un nivel puțin mai scăzut dacă ținem cont de câteva sfaturi pe care le dau specialiștii din domeniu. Cum iarna bate la ușă, am căutat...