Danemarca recruteaza 500 de capsunari romani, care vor fi cazati in corturi aduse din tara

Danemarca recruteaza 500 de capsunari romani, care vor fi cazati in corturi aduse din tara
Mai multi angajatori danezi cauta aproximativ 500 de romani care doresc sa lucreze in agricultura in Danemarca, muncitorii urmand sa fie cazati in corturi pe care trebuie sa le aduca de acasa, conform unui anunt publicat pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), citata de Mediafax.

"La recoltarea capsunilor si mazarii, din luna mai pana in luna august, in cele mai multe dintre oferte aplicantii trebuie sa isi aduca un cort, ustensile de gatit si haine groase. In ferme se vor asigura spa?ii acoperite pentru prepararea mancarii, toalete si TV. Taxa pentru cazare este intre 2 si 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apa, internet, etc.. Uneori angajatorul poate oferi cazare in spatiu acoperit (contracost). Aceasta cazare se poate face fie in case ale angajatorului, fie in rulote cu 2 camere, toalete si dus. De asemenea, la unele ferme si corturile pot fi plasate in spatiu acoperit .In cazul in care contractul incepe inainte de luna mai si dupa luna august angajatorul va oferi intotdeauna cazare in spatiu acoperit", se arata in comunicatul ANOFM.

ANOFM anunta ca cei care doresc sa primeasca respectivele contracte trebuie sa inregistreze on-line, pana in 17 martie, CV-urile in limba engleza pe site-ul www.seasonalwork.dk, urmand ca, in 25 si 27 martie, la Slatina si Slobozia, sa aiba loc doua burse ale locurilor de munca pentru posturile de sezonieri la care vor veni angajatorii danezi.

Aplicantilor romani li se cere sa cunoasca limba engleza la un nivel mediu, insa in anunt se precizeaza ca unele ferme accepta ca doar o persoana dintr-un grup de doua-trei sa stie "sa vorbeasca bine engleza".

Perioadele de lucru prezentate in document sunt cuprinse intre cinci saptamani si cateva luni, in functie de produsul care se recolteaza. Astfel, capsunile se culeg de la sfarsitul lunii mai-mijlocul lunii iunie si pana la sfarsitul lunii iulie, intr-o perioada cuprinsa intre cinci si zece saptamani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
17

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
102

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
219

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...