Dan Voiculescu isi da in judecata verisoara

Dan Voiculescu isi da in judecata verisoara
Dan Voiculescu o da in judecata pe verisoara sa Paraschiva Silaghi, cea care a pornit scandalul cu rapoartele la Securitate, si ii cere daune morale in valoare de 136.000 de euro pentru prejudiciul de imagine suferit.

Senatorul PC cere instantei sa o oblige pe Silaghi sa ii plateasca daune pentru declaratiile publice facute impotriva sa, publicarea sentintei definitive in trei cotidiane si plata cheltuielilor de judecata, informeaza Adevarul.

"Fapta de a defaima si a denigra pe reclamant (Dan Voiculescu - n.red.), prin afirmatiile facute in fata ziaristilor si a televiziunilor, afirmatii ce au fost preluate pe toate canalele media, prin prezentarea imaginii acestuia intr-o maniera negativa si nereala, prin imputari si acuze grave si aprecieri vadit tendentioase reprezinta, din punt de vedere juridic, o fapta ilicita", se arata in cererea de chemare in judecata.

Senatorul a fost deranjat de mai multe declaratii ale verisoarei sale, printre care si cea in care l-a comparat cu personaje din vremea lui Hitler.

"Il compar, daca vreti sa ma intelegeti foarte bine, cu personajele din vremea lui Hitler. In societate aratau ca sunt umani, dar el nu a fost uman. Si parintii mi i-a bagat la puscarie. Stie foarte bine", a declarat aceasta in cadrul emisiunii "Nasul" transmisa pe 8 iunie 2011.

La randul rau, verisoara lui Voiculescu considera "de ras" procesul intentat de senator.

"Am dreptul la pareri si la comparatii personale. Imi mentin toate afirmatiile facute. (...) Ca sa ajunga senator trebuie sa fie om. Dansul nu a fost om. El are o raspundere enorma fata de familie", a adaugat aceasta.

Magistratii de la ICCJ au decis ca Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod "Felix" si "Mircea".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Miercuri, 26 Iunie 2019
237

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

Miercuri, 26 Iunie 2019
533

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
164

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...