Dan Voiculescu cumpără Prima TV, Kiss TV, Kiss FM, Magic FM şi Rock FM

Dan Voiculescu cumpără Prima TV, Kiss TV, Kiss FM, Magic FM şi Rock FM
Dan Voiculescu va prelua controlul trustului de presă deţinut de compania germană ProSiebenSat.1 în România şi constituit din posturile de televiziune Prima TV şi Kiss TV, şi posturile de radio Kiss FM, Magic FM şi Rock FM.

Potrivit surselor Curentul, preţul tranzacţiei este de aproximativ 40 milioane de euro, bani în schimbul cărora Dan Voiculescu îşi realizează un vis ce părea imposibil de atins pentru mogulul Grivco: trustul Intact să depăşească în audienţă trustul Mediapro.

Preluând Prima TV, Voiculescu devine primul pe piaţa audiovizualului autohton. Este posibil chiar ca noua poziţie să-i dea ghes să ceară, la anul, funcţia de preşedinte al Senatului care se află la distanţă de o suspendare de fotoliul de la Cotroceni.

Noile achiziţii mass-media, neimplicate politic până acum, vor fi cel mai probabil repoziţionate şi transformate rapid în ventilatoare de tipul Antena3, scrie Curentul.

Conform ultimelor date oficiale de audienţă tv, trustul Mediapro, compus din PRO TV, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV Ro, conduce la nivel naţional cu o medie zilnică de 591.000 de telespectatori, din care 383.000 în mediu urban. Trustul Intact, compus din Antena1, Antena2, Antena3, Euforia şi GspTV are o medie zilnică  de 500.000 de telespectatori la nivel naţional, din care 326.000 în mediul urban.

Dacă la aceste date se adaugă cele deţinute de Prima TV (131.000 telespectatori la nivel naţional din care 75.000 în mediul urban) şi Kiss TV (23.000, respectiv 13.000), trustul lui Dan Voiculescu va prelua conducerea audienţei zilnice cu 654.000 de manipulabili la nivel naţional, respectiv 414.000 urbani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
438

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
56

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...