Daca se desfiinteaza Spitalul Judetean dispare si UPU, spune medicul Petre Radauceanu!

Daca se desfiinteaza Spitalul Judetean dispare si UPU, spune medicul Petre Radauceanu!
Medicul Petre Radauceanu, seful UPU, care este si presedintele Comsiei de Sanatate din cadrul PDL, sustine ca in cazul in care se desfiinteaza Spitalul Judetean, nu va mai exista nici Unitatea de Primire Urgente. UPU poate sa devina compartiment de primire urgente sau camera de garda, insa finantarea nu va mai fi asigurata de catre Ministerul Sanatatii, cum se intampla acum, ci va trebui asigurata de catre spital.

Petre Radauceanu a cerut consilierilor judeteni sa repuna pe ordinea de zi proiectul de hotarare privind comasarea spitalelor.

“Din punctul meu de vedere, consider ca a fost si o dezinformare a consilierilor, sunt poate prin conducerea celorlalte partide care nu au precizat ce decizie sa ia consilierii spre binele locuitorilor. E bine sa se puna din nou la vot aceasta problema, dupa ce se va explica tuturor consilierilor ce se vrea cu adevarat cu acest Spital Judetean de Urgenta. As vrea sa nu fiu in pielea acelor consilieri care nu inteleg, au mama ,frate, sora, cumnati, copii care pot avea afectiuni acute vitale, iar prin subfinantarea Spitalului Judetean, prin aceste orgolii politice putem ajunge inclusiv sa pierdem finantarea bugetului de la urgenta care vine de la Ministerul Sanatatii. Daca dispare Spitalul Judetean nu va mai fi UPU, poate sa fie CPU sau camera de garda si ajungi la alta finantare. Unitatile de primire a urgentelor sunt finantate de minister, compartimentele de primire si camerele de garda nu, sunt finantate de spitalele de care apartin. De aceea spun ca lumea nu este bine informata si este o chestie grava, sa nu uitam ca suntem in Comunitatea Europeana, nu este o scuza ce facem acuma, in acest moment sanatatea omului care este prioritara si un dar de la Dumnezeu, trebuie sa lasam orice lupte si interese politice, pentru ca cel mai mare dar este viata omului", a declarat medicul Petre Radauceanu.

Seful UPU sustine ca sistemul sanitar din judetul Botosanin ar putea primi o finantare suplimentara, dat fiind faptul ca se afla la granita cu doua tari nemembre NATO.

“Sa nu uitam ca suntem singurul judet din Romania la granita cu doua tari nemembre NATO. Putem cere la Bucuresti, inclusiv la CSAT, o finantare suplimentara in sanatate, deoarece nu putem sti daca e zona de conflict sau nu. Si ar trebui sa avem un sistem medical pregatit pentru orice. Plus ca se pot face niste zone de recuperare pentru militarii americani, care vin din Afganistan, Irak", a adaugat seful UPU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
243

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...

Botoșănean dat în urmărire națională după ce a încălcat controlul judiciar! (Foto)

astăzi, 10:34
77

Născut în localitatea Todireni, județul Botoșani, bărbatul în vârstă de 62 de ani este dat în urmărire națională.În prezent, Mihai Bălan domiciliază î...

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
64

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...