Cutremur si incendiu la o scoala din Botosani

Cutremur si incendiu la o scoala din Botosani
Elevii unei scoli din Botosani au avut parte de o zi in care au trebuit sa demonstreze ca stiu cum sa reactioneze in situatii de urgenta. Cutremur si incendiu, asta au avut de infruntat elevii Scolii 11 din municipiul Botosani.

Din fericire, a fost vorba doar despre o simulare, simulare la care au luat parte si directorii unitatilor de invatamant din municipiul Botosani. Actiunea a fost organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

Exercitiul de evacuare in caz de cutremur, urmat de incendiu, s-a produs intre orele 11.00 si 12.00 pentru elevii din ciclul primar si intre 14.00 - 14.30 pentru elevii din invatamantul gimnazial. Actiunea s-a derulat ca urmare a protocolului de pregatire in domeniul protectiei civile a copiilor, elevilor si studentilor din invatamantul national preuniversitar si superior incheiat intre Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Ministerul Educatiei.

Tot in cadrul actiunii de astazi s-a simulat interventia pentru limitarea si inlaturarea urmarilor situatiilor de urgenta, a modului de acordare a primului ajutor victimelor, precum si transportul acestora la spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...