CUTREMUR puternic în România, resimţit şi la Botoşani!

CUTREMUR puternic în România, resimţit şi la Botoşani!
Un cutremur puternic a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea, la ora 2.11, fiind resimţit pe teritoriul întregii ţări. 

După primele estimări, magnitudinea a fost de 5,6, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, la o adâncime de 112 kilometri. Cutremurul a fost de natura tectonica. Exista posibilitatea de replici, dar de magnitudine mai mica, in urmatoarele 72 de ore.

Seismul, care a fost resimțit puternic şi în Botoşani, chiar și la etajele inferioare ale blocurilor, dar si in mediul rural, a avut epicentrul la 7 km vest de Nereju, in judetul Vrancea.

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comunicat - Răzvan Rotaru: "România și Croația trebuie să coopereze în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene 2019-2020 pentru consolidarea coeziunii în regiune"

astăzi, 12:28
17

Deputatul PSD face parte din delegația comisiei de politică externă a Parlamentului României care se întâlnește cu viceprim-ministrul CroațieiDeputatul PSD Răzvan Rotaru va...

Botoșănean prins cu 102 km/h, într-o zonă cu viteză limitată la 50 km/h!

astăzi, 11:56
336

Drumurile noastre devin de la o zi la alta tot mai periculoase, și nu doar din cauza gropilor. Șoferii sunt din ce în ce mai imprudenți, astfel că misiunea polițiștilor, de a asigura un tr...

Reîntâlnire între cadrele didactice de la Școala Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani! FOTO

astăzi, 10:45
199

România şi Republica Moldova, două ţărişoare care odinioară formau un singur stat românesc sunt acum despărţite şi îşi urmează drumurile separate de apa Prututlui care &ic...