Cutremur puternic in China. Zeci de persoane au MURIT

Cutremur puternic in China. Zeci de persoane au MURIT
Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replica de 5,6, s-a produs luni intr-o regiune din zona de nord-vest din China, provocand moartea a 47 persoane, potrivit unui nou bilant, a anuntat presa chineza.

Cutremurul initial a avut loc la ora locala 7:45 (2:45 ora Romaniei) in Gansu, o provincie in mare parte desertica, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provinciala Lanzhou, la o adancime de 9,8 kilometri, a anuntat institutul american de geofizica, USGS.

O replica avand magnitudinea de 5,6 s-a produs in aceeasi regiune la ora 9:12 (4:12 ora Romaniei), cu hipocentrul situat la o adancime de 10,1 kilometri, a adaugat institutul. Autoritatile au anuntat, initial, moartea a 19 persoane. In afara de districtul Minxian, unde a fost localizat epicentrul, cutremurele au provocat doi morti in districtul vecin Zhangxian si un mort in districtul Lixian, a adaugat cotidianul provincial Gansu Daily pe Weibo, un site de microbloguri.

Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat magnitudinea primului cutremur la 6,6, locuitorii din Minxian au declarat ca au vazut copaci si case care s-au clatinat timp de aproximativ un minut, durata cutremurului. Seismul a fost resimtit pana la Lanzhou si chiar in Xi`An, capitala provinciei vecine Shanxi, potrivit Mediafax.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
20

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
65

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...