Curăţenie monitorizată electronic pe una dintre secţiile Spitalului Mavromati

Curăţenie monitorizată electronic pe una dintre secţiile Spitalului Mavromati

Curăţenia şi dezinfecţia pe una dintre secţiile Spitalului Judeţean Mavromati este monitorizată din minut în minut, şefii unităţii putând verifica oricând dacă s-a făcut curăţenie şi cât a durat.

Acest lucru este posibil cu ajutorul unui aparat de unde se ia direct dezinfectantul, pe baza unei parole. Echipamentele folosite pentru dezinfectie si curatenie sunt pe culori, astfel incat un mop folosit in grupul sanitar sa nu fie utilizat in hol sau in salon,  ci intr-un singur spatiu.

Aparatul a fost primit în comodat de unitatea spitalicească de la firma care a câştigat licitaţia pentru furinzarea dezinfectanţilor.

Prin folosirea acestui aparat se urmăreşte reducerea infecţiilor nosocomiale.

“Aparatul a fost amplasat în secţia cu cel mai mare rulaj de pacienţi din cadrul spitalului şi are drept scop stabilirea unei soluţii optime de lucru, pentru fiecare salon din cadrul Secţiei chirurgie generală. Se foloseşte doar soluţie gata preparată, nu se foloseşte aceeaşi soluţie în mai multe saloane iar prin intermediul acestui sistem monitorizăm cantitatea, ora când s-a făcut curăţenia în spital. Monitorizarea este la minut, ştim exact cât durează curăţenia într-un salon, ştim exact la ce oră a început. Avem şi evidenţa că s-a făcut dezinfecţia în spital”, a precizat medical Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta