Cum se fabrică o despăgubire în România! Un fost sef al Astra Asigurări a incasat 900.000 de lei pentru un incident fictiv!

Cum se fabrică o despăgubire în România! Un fost sef al Astra Asigurări a incasat 900.000 de lei pentru un incident fictiv!
Politistii fac perchezitii, joi, la fostul presedinte al Astra Asig, Radu Mustatea, suspectat ca, impreuna cu sotia sa, a incasat, in baza unei polite de asigurare a locuintei, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv. Anchetatorii ridica documente si de la sediul Astra Asigurari.

Perchezitiile se desfasoara la trei adrese din Bucuresti, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru spalarea banilor si delapidare, potrivit Politiei Romane.

Surse din Politie au declarat, pentru News.ro, ca cele trei perchezitii sunt la locuinta lui Radu Mustatea si a sotiei acestuia, la domiciliul mamei fostului presedinte al Astra Asigurari si la reprezentanti ai societatii EM-Mar Geoconstruct. De asemenea, anchetatorii au mers si la sediul Astra Asigurari, pentru a ridica mai multe documente care vor fi folosite in ancheta.
La finalul perchezitiilor, persoanele suspectate in aceasta cauza vor fi duse la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana, urmand ca anchetatorii sa decida daca iau masuri preventive in cazul lor.

Surse din randul anchetatorilor spun ca, in 17 august 2010, Radu Mustatea si sotia acestuia, Roxana, au incheiat o polita de asigurare complexa a locuintei, pentru suma asigurata de 370.000 de euro, cu o prima de asigurare de 370 de euro.

Cu doua saptamani inainte de incheierea politei, sotii Mustatea au incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a acelei locuinte, pentru care au platit un avans de 130.000 de euro din suma totala stabilita la 370.000 de euro pentru cumpararea imobilului.

In 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurari a aprobat, pentru daune incluse in politia de asigurare, o despagubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virata suma de 754.705 lei in contul mamei Roxana Mustatea si cealalta suma de 159.673 de lei in contul societatii EM-Mar Geoconstruct, firma care ulterior a fost radiata.

Despagubirea a fost aprobata in sedinta directoratului Astra Asiguari, condus atunci de Radu Mustatea.

O parte din suma incasata in urma acestei despagubiri ar fi fost folosita de persoanele in cauza pentru achizitia imobilului, obiect al asigurarii, a precizat Politia Romana.

In urma investigatiilor, anchetatorii nu au gasit dosarul de daune, nici in format electronic, nici in format fizic.

Perchezitiile sunt facute de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
179

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
263

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
399

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...