Cum i-au păcălit bazariştii suceveni pe inspectorii antifraudă

Cum i-au păcălit bazariştii suceveni pe inspectorii antifraudă
Bazariştii suceveni au reuşit să-i păcălească pe inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală, în ciuda sigiliilor aplicate de aceştia pe chioşcuri. Mai exact, au săltat structurile şi şi-au luat marfa din interior fără să atinge sigiliile puse de ANAF.

Potrivit Obiectiv de Suceava, după descinderile de sâmbătă, 1 octombrie a.c., ale inspectorilor ANAF central și ale jandarmilor bucureșteni care au luat pe nepregătite afacerile comercianților din Bazarul Suceava, a venit rândul acestora din urmă să riposteze cu o mutare cel puțin la fel de inteligentă. Am anunțat anterior că mai multe sute de chioșcuri au fost închise cu lacăte grele de proprietari când au aflat că organele de control năvălesc cu zeci de mașini în Bazar prin toate porţile.

Comercianții au încuiat chioşcurile și au părăsit rapid zona, iar inspectorii ANAF și jandarmii veniți de la București au verificat actele și marfa din chioșcurile bazariștilor care nu au apucat să închidă, cele neconforme fiind încărcate în zeci de dube și direcţionate către Capitală.

Bazariștii isteți au așteptat să treacă taifunul, au acceptat că nu au voie, sub sancțiune penală, să rupă sigiliile de la chioșcuri, puse de ANAF. Au găsit însă imediat o rezolvare a problemei mărfurilor din interior. Majoritatea chioșcurilor sunt realizate standard, din tablă și sunt amplasate pe "paleți" din lemn. Mărfurile sunt depozitate în interior pe cadre metalice mobile.

Ca atare, a fost extrem de simplu ca pe timp de noapte, chioşcurile să fie ridicate de brațele voinice ale bazariștilor, cu nițel sprijin din partea unor prieteni mai vânjoși, iar marfa din interior să fie recuperată, fără a deranja sigiliile ANAF de pe lacăte. In acest fel, în interior au fost lăsate doar mărfuri pentru care comercianții aveau acte de proveniență. Un caz special și ostentativ totodată îl reprezintă un chioșc desigilat ieri de inspectorii ANAF, în care au inventariat două umerașe și o papiotă.

Citiţi mai departe aici: Inspectorii ANAF, păcăliți în stil mare de bazariștii din Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Handbal de divizia A la Polivalentă: CSM Botoșani-CSU Târgoviște

astăzi, 09:54
19

Iubitorii sportului botoșănean sunt invitați să susțină echipa locală de handbal masculin care, în acest weekend, va juca acasă împotriva formației târgoviștene.Meciul ...

Mihai Sîrbu rămâne la cârma Filarmonicii botoșănene!

astăzi, 09:37
38

Consilierii locali vor decide, la finalul acestei luni, dacă Mihai Sîrbu va conduce mai departe Filarmonica Botoșani. Mihai Sîrbu nu are, însă, emoții, întrucât ...

Olimpiu Moruțan a înscris în meciul România-Serbia, finalizat cu o victorie categorică a tricolorilor!

astăzi, 09:02
68

Reprezentativa de juniori a României a debutat, miercuri, cu o victorie categorică, 4-0 (2-0) cu Serbia. Partida s-a disputat pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, în ...