Cum i-au păcălit bazariştii suceveni pe inspectorii antifraudă

Cum i-au păcălit bazariştii suceveni pe inspectorii antifraudă
Bazariştii suceveni au reuşit să-i păcălească pe inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală, în ciuda sigiliilor aplicate de aceştia pe chioşcuri. Mai exact, au săltat structurile şi şi-au luat marfa din interior fără să atinge sigiliile puse de ANAF.

Potrivit Obiectiv de Suceava, după descinderile de sâmbătă, 1 octombrie a.c., ale inspectorilor ANAF central și ale jandarmilor bucureșteni care au luat pe nepregătite afacerile comercianților din Bazarul Suceava, a venit rândul acestora din urmă să riposteze cu o mutare cel puțin la fel de inteligentă. Am anunțat anterior că mai multe sute de chioșcuri au fost închise cu lacăte grele de proprietari când au aflat că organele de control năvălesc cu zeci de mașini în Bazar prin toate porţile.

Comercianții au încuiat chioşcurile și au părăsit rapid zona, iar inspectorii ANAF și jandarmii veniți de la București au verificat actele și marfa din chioșcurile bazariștilor care nu au apucat să închidă, cele neconforme fiind încărcate în zeci de dube și direcţionate către Capitală.

Bazariștii isteți au așteptat să treacă taifunul, au acceptat că nu au voie, sub sancțiune penală, să rupă sigiliile de la chioșcuri, puse de ANAF. Au găsit însă imediat o rezolvare a problemei mărfurilor din interior. Majoritatea chioșcurilor sunt realizate standard, din tablă și sunt amplasate pe "paleți" din lemn. Mărfurile sunt depozitate în interior pe cadre metalice mobile.

Ca atare, a fost extrem de simplu ca pe timp de noapte, chioşcurile să fie ridicate de brațele voinice ale bazariștilor, cu nițel sprijin din partea unor prieteni mai vânjoși, iar marfa din interior să fie recuperată, fără a deranja sigiliile ANAF de pe lacăte. In acest fel, în interior au fost lăsate doar mărfuri pentru care comercianții aveau acte de proveniență. Un caz special și ostentativ totodată îl reprezintă un chioșc desigilat ieri de inspectorii ANAF, în care au inventariat două umerașe și o papiotă.

Citiţi mai departe aici: Inspectorii ANAF, păcăliți în stil mare de bazariștii din Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţiştii rutieri, către Klaus Iohannis: În 2019 vor muri peste 2.000 de persoane în accidente!

astăzi, 14:39
193

Grupul Poliţiştilor Rutieri i-au transmis o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi solicită să nu promulge modificările Codului Rutier care fac refe...

ANM: Vremea din această perioadă nu se încadrează într-un normal climatologic

astăzi, 14:25
113

“Vremea va fi în general instabilă în toate aceste zile, instabilitatea se va manifesta pe arii mai extinse în zonele de munte şi local în celelalte regiuni. Asta &icir...

Iftime, despre noua achiziție a FC Botoșani: "Îl vând în Anglia pe 3-4 milioane de euro! N-are Steaua bani de el!"

astăzi, 13:36
111

Hervin Scicchitano Ongenda (23 de ani), noul atacant al celor de la FC Botoșani, este privit de către conducerea clubului ca cea mai bună oportunitate de a da o lovitură financiară în viitorul a...