Cum i-au păcălit bazariştii suceveni pe inspectorii antifraudă

Cum i-au păcălit bazariştii suceveni pe inspectorii antifraudă
Bazariştii suceveni au reuşit să-i păcălească pe inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală, în ciuda sigiliilor aplicate de aceştia pe chioşcuri. Mai exact, au săltat structurile şi şi-au luat marfa din interior fără să atinge sigiliile puse de ANAF.

Potrivit Obiectiv de Suceava, după descinderile de sâmbătă, 1 octombrie a.c., ale inspectorilor ANAF central și ale jandarmilor bucureșteni care au luat pe nepregătite afacerile comercianților din Bazarul Suceava, a venit rândul acestora din urmă să riposteze cu o mutare cel puțin la fel de inteligentă. Am anunțat anterior că mai multe sute de chioșcuri au fost închise cu lacăte grele de proprietari când au aflat că organele de control năvălesc cu zeci de mașini în Bazar prin toate porţile.

Comercianții au încuiat chioşcurile și au părăsit rapid zona, iar inspectorii ANAF și jandarmii veniți de la București au verificat actele și marfa din chioșcurile bazariștilor care nu au apucat să închidă, cele neconforme fiind încărcate în zeci de dube și direcţionate către Capitală.

Bazariștii isteți au așteptat să treacă taifunul, au acceptat că nu au voie, sub sancțiune penală, să rupă sigiliile de la chioșcuri, puse de ANAF. Au găsit însă imediat o rezolvare a problemei mărfurilor din interior. Majoritatea chioșcurilor sunt realizate standard, din tablă și sunt amplasate pe "paleți" din lemn. Mărfurile sunt depozitate în interior pe cadre metalice mobile.

Ca atare, a fost extrem de simplu ca pe timp de noapte, chioşcurile să fie ridicate de brațele voinice ale bazariștilor, cu nițel sprijin din partea unor prieteni mai vânjoși, iar marfa din interior să fie recuperată, fără a deranja sigiliile ANAF de pe lacăte. In acest fel, în interior au fost lăsate doar mărfuri pentru care comercianții aveau acte de proveniență. Un caz special și ostentativ totodată îl reprezintă un chioșc desigilat ieri de inspectorii ANAF, în care au inventariat două umerașe și o papiotă.

Citiţi mai departe aici: Inspectorii ANAF, păcăliți în stil mare de bazariștii din Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
170

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
708

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
217

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...