Cum arată Parcul de agrement Cornișa cu doar câteva luni înainte de inaugurare-GALERIE FOTO

Cum arată Parcul de agrement Cornișa cu doar câteva luni înainte de inaugurare-GALERIE FOTO
Lucrările la Parcul de agrement Cornișa au avansat vizibil, primarul Ovidiu Portariuc, alături de administratorul public Adriana Zăiceanu, și de reprezentanții constructorului, efectuând, marți, o ultimă vizită înainte de plecarea în SUA a edilului-şef.

Lucrările cele mai avansate sunt la terenurile de sport, la amfiteatru, într-o fază avansată de execuție fiind și bazinele.

În zona bazinelor se lucrează la clădirea care va adăposti piscina acoperită, unde vor fi și săli de fitness, vestiare, iar la etaj o zonă de food.

Și la piscina exterioară de lucrează de zor, adâncimea acesteia fiind  între 1,70 și 4,50 metri, dar și la plaja din jurul acesteia, care va avea o suprafață de câteva sute de metri pătrați.

Unul dintre cele mai întârziate obiective este râul de rafting, care va avea peste 200 de metri liniari și o diferență de nivel de trei metri, unde deocamdată s-a săpat doar șanțul. De asemenea, încă nu a fost finalizată licitația pentru patinoar.

Reprezentanții companiei Electroalfa dau asigurări că investiția va fi finalizată în totalitate până la data de 31 martie.

“Terenurile de sport, vestiarele, amfiteatrul, drumurile au fost finalizate în procent de 90-95%. La bazine lucrările au fost executate în procent de 70%, urmează placajele. Râul de rafting este cel mai în urmă, dar în două săptămâni dăm drumul și acolo. Vrem ca anul acesta să finalizăm investiția în procent de 90% să rămână pentru la primăvară probe, curățenie. Ne vom încadra fără probleme până la data de 31 martie", a precizat Adi Dumitraș, manager de proiect.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, până acum deconturile au fost efectuate în procent de 55%.

“Lucrările avansează conform graficului asumat. Ne apropiem de un procent de 70%, lucrări fizice, urmând să accelereze pe această zonă pentru a permite în sezonul rece lucrările de interior. La 31 martie proiectul va fi finalizat urmând ca în vara anului viitor botoșănenii să se poată bucura de bazinele așteptate de 7-8 ani de zile", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Parcul de agrement Cornișa va avea o zonă deschisă, cea cu alei și bănci, unde va putea intra oricine dorește, iar pe partea de obiective, acestea vor fi îngrădite iar accesul va fi contra cost.

Zona bazinelor exterioare și clădirea unde va funcționa bazinul acoperit, sălile de fitness, vestiareleInteriorul clădirii din zona bazinelor

Râul de rafting

Amfiteatrul
Terenurile de sport și patinoarul

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
102

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
102

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...