Cum aleg tantarii pe cine sa muste si pe cine nu

Cum aleg tantarii pe cine sa muste si pe cine nu
Tantarii musca oamenii preferential. Potrivit studiilor realizate de oamenii de stiinta, o persoana din 10 este mai atractiva pentru tantari decat celelalte.

 Astfel, tantarii prefara cu precadere persoanele care elimana compusi chimici sau transpira mai puternic, sustine doctorul Joe Conlon, cercetator la American Mosquito Control Association.

Oamenii de stiinta au identificat mai multe elemente chimice pe care le elimina organismul uman care fac roiurile de tantari sa se apropie de noi.

"Oamenii cu concentratii mari de steroizi sau colesterol pe suprafata pielii atrag mai usor tantarii", sustine Jerry Butler, profesor doctor la Universitatea din Florida.

De asemenea, tantarii prefera si persoanele care produc in exces anumiti acizi, precum cel uric, explica entomolog John Edman. Aceste substante declanseaza simtul dezvoltat al mirosului pe care il au tantarii.

Tantarii pot mirosi astfel de substante de la o distanta impresionanta, de pana la 50 de metri.

Din aceasta cauza sunt predispuse la muscaturile de tantar si persoanele care elimina cantitati mari de dioxid de carbon. Aici se incadreaza si femeile insarcinate, care produc o mai mare cantitate de CO2.

Un volum mare de CO2 este elimintat atunci cand gafai in urma efortului depuns in timp ce faci sport. Tantarii sunt atrasi si de acidul lactic din glandele sudoripare, solicitate mai mult atunci cand se depune efort mai mare. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
34

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
61

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
46

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...