Cum a scăpat de închisoare un medic român condamnat pentru omor!

Medicul ar fi trebuit să ispășească o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în urma producerii unui accident de circulație soldat cu moartea unui bărbat.

Cum a scăpat de închisoare un medic român condamnat pentru omor!

 Mariana Dimas  Foto: stiridiaspora.ro

"Coșmarul s-a încheiat pentru Mariana Dimas", a declarat presei franceze Bruno Fita, avocatul angajat de medicul francez de origine română să o reprezinte într-un proces intentat de autoritățile de la Belgrad, prin care s-a cerut extrădarea româncei în Serbia. Femeia ar fi trebuit să ispășească o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în urma producerii unui accident de circulație soldat cu moartea unui bărbat, relatează stiridiaspora.ro.

Potrivit jurnaliștilor francezi, accidentul de circulație în care a fost implicată Mariana Dimas a avut loc în anul 2009 lângă orașul Negotin, situat în apropierea graniței cu România. Atunci, românca se afla la volanul mașinii sale, iar în timpul manevrei de depășire a unui biciclist l-a agățat pe acesta cu partea din spate a vehiculului. Imediat Dimas a oprit mașina și potrivit propriilor declarații a început să-i acorde bărbatului primul ajutor. Mai mult a cerut sprijinul altor șoferi și a sunat serviciile de urgență pentru a ajuta victima.

La scurt timp, Dimas a fost condusă la o secție de poliție, interogată și ulterior arestată pentru 24 de zile.

După această perioadă, Mariana a părăsit Serbia și a angajat un avocat care să o reprezinte la proces. În anul 2015 justiția sârbă a condamnat-o la patru ani de închisoare cu executare pentru omor prin imprudență. 

Cazul Marianei Dimas a creat o adevărată dezbatere în presa franceză în condițiile în care avocatul româncei a susținut nevinovăția clientului său. El a cerut să nu fie extrădată deoarece ar fi fost reținută în condiții inumane, iar condamnarea la patru ani de închisoare cu executare ar fi fost nedreaptă, în condițiile în care Mariana a încercat tot timpul să-i acorde ajutor medical victimei și a colaborat cu autoritățile sârbe. 

La începutul lunii noiembrie, judecătorii Curții de Apel au considerat cazul închis și au respins cererea de extrădare: “Nu va mai fi extrădată deoarece magistrații de la Curtea de Apel din Montpellier au decis că în conformitate cu legislația franceză, faptele de care este acuzată Dimas s-au prescris în noiembriel 2012 și nu mai putea fi urmărită penal după acea dată”, a declarat Bruno Fita. Avocatul a subliniat că magistrații au constatat că autoritățile din Serbia nu puteau garanta securitatea acesteia, în condițiile în care, în momentul in care a fost încarcerată 24 de zile, ea a ar fi trăit o adevărată dramă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...