Culmea forfetarului: Platesti chiar daca ai cerut suspendarea sau radierea inainte de 1 mai

Culmea forfetarului: Platesti chiar daca ai cerut suspendarea sau radierea inainte de 1 mai
Noul impozit minim pe profit, intrat in vigoare vineri, va trebui sa fie platit chiar si de contribuabilii care au cerut deja suspendarea sau radierea, pentru ca nu se ia in considerare data la care este depusa cererea, ci cand devine efectiva, a declarat Cristina Farcas, judecator delegat la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), pentru Business Standard.

Potrivit unor surse guvernamentale, cei care au solicitat radierea sau suspendarea inainte de 1 mai, dar nu au primit decizia din partea judecatorului pana la intrarea in vigoare a ordonantei, sunt pasibili sa plateasca impozit minim aferent lunii mai.

Noul impozit si normele par neclare chiar si pentru ministerul de resort. Oficial, Finantele au comunicat Business Standard ca se ia in calcul data inregistrarii cererii la ONRC, iar cei care depun solicitarea dupa 1 mai vor plati impozit forfetar pentru cate zile au depasit termenul.

In ultima saptamana, mii de contribuabili din toata tara au luat cu asalt sediile Registrului Comertului, cerand suspendarea sau inchiderea activitatii, iar judecatorii delegati de pe langa aceste oficii sunt coplesiti.

Daca teoretic o suspendare dureaza sapte zile, radierea unei firme poate ajunge si pana la aproape doua luni pana sa devina efectiva.

sursa: standard.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
142

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
267

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...