Cresterile de salarii in Sanatate si Educatie, adoptate cu aplauze in Parlament. Guvernul sesizeaza CCR

Cresterile de salarii in Sanatate si Educatie, adoptate cu aplauze in Parlament. Guvernul sesizeaza CCR
Proiectul de lege prin care o parte dintre angajatii din Sanatate si Educatie ar putea primi mai multi bani, de la inceputul anului viitor, a fost votat, luni, in Parlament.

Proiectul a starnit dezbateri aprinse pe scena publica, atat Guvernul cat si experti economici avertizand ca astfel de masuri luate din ratiuni electorale vor avea un impact negativ asupra bugetului de anul viitor.

PNL a boicotat sedinta si votul, insa masurile au fost sustinute in unanimitate de deputatii PSD, cei ai minoritatilor nationale, ai UDMR si ai ALDE, arata Ziare.com.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a facut un ultim apel de la tribuna Parlamentului la responsabilitate. In replica, liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat Guvernul ca minte ca nu sunt bani si l-a informat pe ministrul Muncii ca astfel de dezinformari sunt pedepsite cu inchisoare intre 1 si 5 ani.

Ulterior, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anuntat ca Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege votat, iar Alina Ghorghiu a acuzat ca nu a existat cvorumul necesar pentru ca legea sa treaca, lucru confirmat si de o inregistrare video.

Potrivit proiectului, salariul de baza in invatamant ar creste la 15% incepand cu 1 ianuarie 2017, pe cand salariul de baza de incadrare, pentru personalul Casei de Asigurari de Sanatate, ar creste cu 25% chiar din luna decembrie a acestui an. In plus, plata sporurilor pentru personalul medical s-ar face la nivelul acestui an, si nu la nivelul din 2009, cum se face acum. Iar de mariri cu 15 la suta ar avea parte si angajatii din sistemul de asistenta sociala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
17

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
100

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
218

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...