Creșterea încrederii populației și a siguranței, obiectivele jandarmilor botoșăneni pe anul 2017

Creșterea încrederii populației și a siguranței, obiectivele jandarmilor botoșăneni pe anul 2017

Jandarmii botoșăneni și-au propus ca prin misiunile și activitățile pe care le vor desfășura în cursul acestui an să crească gradul de încredere al populației în structura din care fac parte, dar să crească și gradul de siguranță la nivelul întregului județ.

Pentru eficientizarea activităţii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale au fost adoptate noi modalităţi de acţiune, în funcţie de datele şi informaţiile obţinute dar şi de riscurile identificate, prin folosirea personalului cu a doua specialitate - probare/constatarea faptelor antisociale, constituit în echipe operative pe timpul misiunilor specifice.

Pentru educarea populaţiei şi în special a tinerilor în spiritul respectării legilor, prevenirii manifestărilor violente sau de altă natură antisocială, o atenţie deosebită a fost acordată organizării şi desfăşurării de activităţi preventiv educative şi de antivictimizare a populaţiei pe linia prevenirii delicvenţei juvenile şi a violenţei în şcoli, criminalităţii stradale, consumului de droguri şi a violenţei în sport.

În anul precedent, jandarmii au executat 186 acţiuni punctuale, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în pieţe, târguri şi oboare, precum şi în alte zone de interes operativ, în scădere cu 16,66%, faţă de anul trecut.

Având în vedere evenimentele care s-au petrecut la nivel internațional pe linia terorismului și radicalismului extremist, soldate cu pierderea de vieți omenești, pentru prevenirea producerii unor situații similare, care să pună în pericol siguranța cetățenilor, proprietatea publică și privată, la nivelul județului Botoșani au fost organizate 51 de patrule At. în zona obiectivelor din competența jandarmeriei și 148 patrule auto speciale de intervenție cu efectivele At. în zonele aglomerate, la intervale orare în care se înregistrează un aflux ridicat de persoane.

Efectivele de jandarmi au intervenit la 537 de solicitări ,,112’’ sau alte apeluri, înregistrându-se o scădere de 24,20%, faţa de anul 2015, deși rezultatele obținute au fost net superioare anului precedent.

"Pentru noi, jandarmii botoșăneni, anul 2016 a fost unul în care munca și-a spus cuvântul. Am avut misiuni, am avut rezultate, personalul Inspectoratului s-a implicat în activitățile desfășurate, a dat dovadă de responsabilitate. Noi credem că a fost un an foarte bun. Așteptările pe anul 2017 se referă în special la creșterea încrederii populației, creșterea gradului de siguranță pe linia dotărilor sau a nevoilor, pe partea de mobilitate am avea nevoie să creștem gradul de înzestrare", a declarat col. Ilie Muntean, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefii Spitalului Mavromati vor să cumpere patru autovehicule noi

astăzi, 17:55
892

Cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani își va înnoi parcul auto, prin achiziționarea a patru noi autovehicule.Investiția va fi realizată de Spitalul Județean M...

TARIFELE propuse la Cornișa pentru râul de rafting și pentru plimbările pe lac!

astăzi, 12:40
2150

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, ce va fi suspus dezbaterii și aprobării în Consiliul Local, pentru utilizatorii cu vârsta peste 14 ani, tariful propus în cursul s...

Semnalizare rutieră deficitară, reclamată de instructorii auto din Botoșani. "Sunt semne puse în copaci"

astăzi, 10:29
455

Unul dintre reprezentanții școlilor de șoferi a spus că multe indicatoare rutiere sunt amplasate în zone fără vizibilitate, chiar în copaci, sau acestea lipsesc cu desăvârșir...