Crescuti de rude, in asteptarea parintilor!

Crescuti de rude, in asteptarea parintilor!

 Alexandru Colbu, purtator de cuvant din cadrul DGASPC Botosani  

Multi dintre copiii botosanenilor care au plecat la munca in strainatate nu au parte de un destin tocmai fericit.

Desi motivatia parintilor este ca vor sa le ofere copiilor o viata mai buna, se pare ca binele se transforma, de cele mai multe ori, in rau.

Dovada stau sesizarile primite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani cu privire la acesti copii, care nu mai pot fi intretinuti de rude si astfel ajung la asistenti maternali profesionisti.

"Sesizarile au venit din partea reprezentantilor primariilor locale sau din partea familiilor care ii aveau in ingrijire. Au venit si au spus ca nu mai pot avea grija de ei, iar unii au venit singuri si au cerut masura de protectie", a declarat Alexandru Colbu, purtator de cuvant din cadrul DGASPC Botosani.

Conform datelor furnizate de DGASPC, sunt 3.232 de familii in care parintii sunt plecati la munca in strainatate, avand un numar de 4.783 de copii.

Cei mai multi minori, adica 4634, sunt in grija rudelor pana la gradul IV, fara masura de protectie, 25 de copii sunt la asistenti maternali profesionisti, iar 124 de copii sunt la rude pana in gradul IV, dar avand o masura de protectie.

Din numarul total de copii, 67 au varste sub un an de zile, 210 au varste cuprinse intre 1 si 2 ani, 785 au varste cuprinse intre 3 si 6 ani, 1134 au intre 7 si 9 ani, 1425 au intre 10 si 13 ani, iar 1162 de copii au varste cuprinse intre 14 si 17 ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
32

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
57

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2068

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...