Credite pentru prostituate!

Credite pentru prostituate!
In vremuri de criza, toate domeniile de activitate incearca sa se adapteze noilor reguli. Astfel incat, pana si cea mai veche meserie din lume, prostitutia, are nevoie de fonduri, ca sa poata supravietui.

Potrivit agentiei Reuters, consiliul capitalei olandeze isi indreapta atentia catre o problema arzatoare, dintr-unul din sectoarele economice cheie ale Amsterdam-ului: credit bancar pentru prostituatele care nu pot beneficia de aceasta facilitate.

Red Light District este renumit in lumea intreaga pentru femeile expuse in vitrine, sumar imbracate, dar, in ciuda faptului ca aceasta afacere este legala, multe banci sunt retinute cand vine vorba sa le acorde imprumuturi.

Ca parte a Proiectului 1012 pentru a reface cartierul De Wallen, care include si Red Light District, consiliul orasului a fost rugat sa gaseasca o modalitate pentru ca proprietarii de bordeluri si cei care muncesc in industria sexului, sa aiba acces la banci.

"Pana acum, a fost foarte greu pentru oamenii din industria sexului sa ia credit de la banci. Pentru ei este un pericol sa nu poata lua un credit normal, ajutor sau ipoteci sau nimic altceva de la o banca", a declarat un purtator de cuvant al Consiliului Local.

Din partea acestei autoritati se asteapta sa ajunga la concluzie in urmatoarele doua luni, asupra a ceea ce s-ar putea face pentru a ajuta aceasta industrie.

Mai mult, purtatorul de cuvant al consiliului a adaugat ca orasul vrea sa se asigure ca prostitutia este o industrie "de buna credinta" si ca "antreprenorii" care lucreaza in acest domeniu au nevoie de acces la creditele obisnuite bancare, pentru legitimitate.

Pe termen lung, sub Proiectul 1012, consiliul planuieste sa restrictioneze prostitutia, la cateva zone strict controlate.

Deja mai multe cladiri care au gazduit bordeluri au fost transformate in galerii de arta sau spatii rezidentiale, mai noteaza sursa citata. (Ziua)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
77

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
153

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
51

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...