Crăciunul a venit mai devreme! Copiii aflaţi în monitorizare de către Protecţia Copilului au primit cadouri de la alţi copii, cu suflete mari! FOTO, VIDEO
FOTOREPORTAJ!

Crăciunul a venit mai devreme! Copiii aflaţi în monitorizare de către Protecţia Copilului au primit cadouri de la alţi copii, cu suflete mari! FOTO, VIDEO
Pentru mulţi dintre noi, parcă bucuria de a primi un cadou nici nu mai este aşa o bucurie, care să ne cuprindă până în cele mai adânci fibre ale fiinţei noastre. Poate considerăm că le merităm, poate ştim că am muncit mult pentru acel cadou. Dar lângă noi sunt oameni- adulţi şi copii, pentru care un cadou înseamnă mai mult.
 
O mamă singură creşte patru copii, toţi băieţi, şi se chinuie să le asigure zilnic ceea ce micuţii au nevoie. De la 3 ani la 10 ani, cei patru sunt nişte "bulgări" de veselie şi optimism, obligându-şi mama să fie la fel ca ei. Un tată singur, a cărui fiică l-a depăşit deja în înălţime, a cărui postură spune o "poveste" despre durere, despre echilibrul pe care îl împarte cu fiica lui, despre dragostea fără măsură, despre chin şi lipsuri. Locuiesc într-o cămeruţă fără ferestre, alături de o bunică. Imaginaţi-vă o zi în care lumina să nu pătrundă în casă. Aşa e întreaga lor viaţă, un întuneric permanent. Dar se au pe ei şi împreună sunt puternici.

Un alt tată singur, uşor stingher în exploziile de bucurie, îşi păzeşte atent copiii, dar şi povestea lui e tristă- a consumat alcool, a uitat de copii, i-a lăsat ai nimănui până când "cineva" i-a amintit că este responsabil de soarta lor. Şi atunci totul s-a schimbat şi a devenit omul ai cărui ochi joacă în lacrimi când îşi aude mezinul spunând o poezie despre Crăciun.

Alte mame, alte poveşti, alţi copii. Printre ei, şi copii pe care anturajul i-a împins să fure dulciuri. Da, chiar dulciuri. Ciocolăţele, biscuiţi cu cremă, gumiţe de mestecat. De ce să fure? Pentru că, li s-a spus, nu vor fi prinşi şi pentru că, au gândit ei, se vor putea înfrupta cu acele bunătăţi pe care părinţii nu şi le permit. Iar acum sunt consiliaţi şi sprijiniţi să nu se întoarcă la acel anturaj şi să nu mai facă ce-au făcut.

Toţi cei amintiţi au simţit bucuria Crăciunului, izvorâtă din suflete mari, care nu încetează să ne demonstreze că adolescenţii se pot mobiliza mai bine ca oricine. Au dovedit asta şi marţi, atunci când la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Protecţia Copilului, elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" şi reprezentanţii Asociaţiei "Tempustin" au adus zeci de cadouri împachetate frumos plus sacoşele cu tot felul de alimente destinate familiilor aflate în monitorizarea specialiştilor Complexului.

Au cărat pachetele de la maşini, le-au aşezat pe lângă brad, pe lângă uşă, apoi au strigat destinatarii cadourilor pe sex şi vârstă. "Băiat, 9 ani", "fetiţă, 6 ani", "fetiţă, 16 ani" şi aşa mai departe, până au umplut holul Complexului de cutii şi cutiuţe şi au adus bucurie în sufletele tuturor micuţilor ce aşteptau să fie şi ei strigaţi la cadouri. Pentru că şi ei sunt copii.

După ce cadourile au fost împărţite, fotografiile au fost făcute, iar amintirile au fost bine cuibărite în suflet, a urmat cadoul micuţilor pentru cei care le-au adus bucuria în ochi. Un adevărat recital de poezii, colinde şi urături, urmate de îmbrăţişări. Pentru că zecile de îmbrăţişări, împărţite cu dărnicie, au ţinut cald sufletelor emoţionate.

"E cea mai frumoasă zi din viaţa mea", şoptea o adolescentă cu care viaţa nu a fost darnică, dar s-au găsit nişte copii de seama ei să-i arate că binele şi frumosul vin împreună, de mână, atunci când e cea mai mare nevoie.
 






















Citeşte şi:
Picături de bucurie într-o lume a tristeţii! Frumoasa aventură a lui Moş Nicolae în lumea copiilor trişti din Botoşani. FOTO- VIDEO

 

Spune-ne opinia ta