Cort de nunţi în mijlocul pădurii, la niciun metru de arbori! "Autorizaţia eliberată pentru spaţiul respectiv este nulă!" - FOTO

Cort de nunţi în mijlocul pădurii, la niciun metru de arbori! "Autorizaţia eliberată pentru spaţiul respectiv este nulă!" - FOTO
Totul a pornit de la o sesizare trimisă redacţiei Ştiri.Botoşani.Ro. Un cititor îşi manifesta îngrijorarea cu privire la pericolul pe care îl reprezintă cortul instalat în pădurea Baisa, chiar lângă drumul european 85, pe sectorul Botoşani- Suceava.

"În urma tragicelor evenimente din Bucureşti, unde incendiul din club a dus la moartea atâtor tineri, nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă am putea preveni unul chiar la noi acasă. În pădurea Baisa există un cort în care se fac nunţi. Iniţial, cum spune povestea, era doar o pădure foarte frumoasă. Între timp au fost tăiaţi o grămadă de copaci şi montat un cort. Distanţa între copacii din jur şi cort e sub un metru, cu instalaţii electrice precare, riscând în orice moment să se pornească un incendiu care ar arde toată pădurea şi locuinţele din zona. Toată vara s-au făcut nunţi în acest cort. Problema stringentă este că nu există nicio zonă de siguranţă şi dacă ia foc cortul, arde pădurea cu tot cu Lacul cu nuferi al lui Eminescu!", arată într-un email cititorul.



În pădurea Baisa funcţionează de ceva timp un cort pentru petreceri, denumit "Mariage D'Or". Care are avize de funcţionare, doar că, surpriză!, avizele de funcţionare eliberate de autorităţi nu se refereau la un cort.

Şeful ISU: "Autorizaţia eliberată pentru spaţiul respectiv este nulă!"

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, col. Radu Anton, susţine că pentru zona respectivă a fost o solicitare pentru acordarea de aviz şi autorizaţie pentru trei clădiri: un restaurant mare, unul mic şi un spaţiu de cazare.



"Acolo s-a realizat numai restaurantul mic. Pe baza documentaţiei prezentate la noi, noi am dat autorizaţia de funcţionare. Între timp colegii mei s-au sesizat de acest cort, s-au dus în teren şi au verificat că acţiunile din restaurantul mic nu respectă destinaţia pentru care el a fost construit. Am înţeles că acolo sunt toalete, WC-uri, magazie. Au amplasat un cort şi au făcut o legătură cu acest restaurant mic. Din punctul nostru de vedere, autorizaţia eliberată pentru spaţiul respectiv, pentru că nu a respectat destinaţia, este nulă, şi-a pierdut valabilitatea şi i s-a pus în vedere că în 30 de zile să vină cu documentaţia pentru noua amenajare. Aşteptăm să vedem ce documente ne aduc şi vom face documente pentru primărie că autorizaţia a devenit nulă şi nu mai este valabilă", declară col. Radu Anton.

Primăria: "Este o construcţie specială şi poate genera mari probleme"

Despre cort avea cunoştinţă şi Primăria Mihai Eminescu, pe teritoriul căreia funcţionează. Primarul Aneta Gireadă susţine că, în urmă cu două săptămâni, specialiştii ISU au verificat toate instituţiile şi agenţii economici.

"În ce priveşte cortul din Pădurea Baisa, am înţeles că prin certificatul de urbanism s-au cerut mai multe documente, inclusiv avizul de la ISU, ţinând cont că este o construcţie specială, nu este orice tip ce construcţie, şi poate genera mari probleme, referitor la incendii. I s-a impus patronului de la Baisa mai multe modificări ale construcţiei şi documentaţiile necesare, urmând ca noi ulterior să emitem autorizaţia de construcţie", declară primarul Aneta Gireadă.




De asemenea, Aneta Gireadă spune că şi ea a fost la o petrecere de nuntă şi povesteşte că fumatul în interior a fost interzis de la bun început, fumătorii fiind nevoiţi să iasă din curte.


"...cum funcţionează toţi cei care respectă legea, aşa funcţionează şi cortul"

Reprezentanţii societăţii care deţine cortul "Mariage D'Or" susţin că în prezent construcţia nu mai are activitate, urmând ca aceasta să fie reluată la vara viitoare.

"S-au dat noi legi în urma nenorocirii de la Bucureşti şi administratorii se vor supune întru totul legilor care se vor da. Cortul nu funcţionează pe timpul rece, astfel că până la vară vor face în aşa fel încât toate legile să fie respectate. Aşa cum funcţionează toţi cei care respectă legea, aşa funcţionează şi cortul, dar până în vară nu va exista activitate. Sub nicio formă administratorii nu vor face ceva care să pună în pericol securitatea clienţilor", explică reprezentanţii Popasului Baisa.

Atât Popasul cât şi cortul Mariage D'Or aparţin familiei Amişculesei.







 

 

Spune-ne opinia ta