Copilaşul fără faţă, din Botoşani, a fost dorit. Părinţii ştiau că e posibil să aibă malformaţii

Copilaşul fără faţă, din Botoşani, a fost dorit. Părinţii ştiau că e posibil să aibă malformaţii
Medicii ieşeni de la Spitalul de Copii "Sf. Maria“ spun că părinţii bebeluşului cu malformaţie cranio-facilă rară care a fost operat zilele trecute au fost conştienţi de la începutul sarcinii că sunt şanse ca micuţul să se nască cu anumite malformaţii. De asemenea, aceştia susţin că sarcina a fost una urmărită.

"Pacienta a efectuat pe durata sarcinii atât ecografii fetale, cât şi RMN fetal. Deşi s-a ştiut că va prezenta o malformaţie, din ce am înţeles de la medicii curanţi şi de la părinţi, a fost un copil dorit şi, ca urmare, şi-au asumat acest risc“, a precizat dr. Că­tălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Sf. Maria“.

Nou-născutul din Botoşani prezintă o malformaţie severă, lipsindu-i elementele centrale ale feţei, adică s-a născut fără buze, nas, cerul gurii, musculatură şi ţesutul de pe faţă, iar o parte din emisfera cerebrală împreună cu învelişurile îi atârnau în gură.

În urma intervenţiei chirurgicale de zilele trecute a fost rezolvat defectul cranio-oral. Ieri, starea sa postoperatorie era bună, putând să respire singur, fără probleme.

Aceasta a fost abia prima dintre intervenţii, urmând ca la vârsta de trei luni să i se refacă palatul moale şi buzele, pentru a se putea alimenta normal, la vârsta de doi ani să i se refacă defectul osos prin transplant de material osos, iar după doi ani să înceapă cosmetizările de refacere a feţei.

Sursa: Ziarul de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
18

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
34

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
242

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...