Copil rănit grav într-un incendiu la Broscăuţi! Fraţii săi, luaţi de Protecţia Copilului! FOTO

Copil rănit grav într-un incendiu la Broscăuţi! Fraţii săi, luaţi de Protecţia Copilului! FOTO
Un băiat în vârstă de 14 ani, din Broscăuţi, a ajuns, vineri seară, în stare gravă la Secţia de Pediatrie după ce casa în care locuia a luat foc.




Copilul era acasă cu alţi doi frăţiori, un băiat de 9 ani şi o fată de 7 ani, mama fiind plecată la nişte vecini.

Familia mare are un copil, o fată de 13 ani, care însă nu era în casă în momentul producerii incendiului.

La un moment dat, copilul în vârstă de 14 ani, care are şi un handicap, a aruncat cu motorină pe foc, moment în care s-a declanşat incendiul.



Băiatul de 9 ani şi fetiţa au fugit după ajutor, când au văzut că lucrurile din încăpere sunt cuprinse de flăcări, iar băiatul de 14 ani a fost scos din casă de un vecin.

Două echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului, incendiul fiind stins după mai bine de o oră.

“Se pare că băiatul, cu arsurile cele mai grave, a vrut să înteţească focul din sobă cu un bidon de motorină şi de aici s-a declanşat incendiul în cameră şi au luat foc hainele copilului. Peste jumătate din casă a fost afectată de incendiu", a declarat col. Radu Anton, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.



Copilul de 14 ani a fost transportat cu o Ambulanţă la spital, acesta suferind arsuri pe mai bine de 35% din suprafaţa corpului. La spital a ajuns şi fratele de 9 ani, care are o arsură doar la o mânuţă, fiind în afara oricărui pericol.

“Copilul de 14 ani este în stare gravă. Are arsuri de gradul III, IV, pe mâini, faţă, spate, torace", a declarat Viorel Livadaru, medic specialist chirurgie şi ortopedie infantilă în cadrul Secţiei de Pediatrie.

Copilul de 14 ani  a fost transferat la un spital din Bucureşti.

El va fi preluat de un elicopter, de pe Aeroportul Salcea.

La Broscăuţi s-au deplasat şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a le lua pe cele două fete.

În urmă cu un an s-a mai produs o tragedie în această familie. Tatăl copiilor s-a înecat în Jijia.

Copiii trăiesc din mila sătenilor. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
63

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
94

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
161

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...