Copil mort la naștere în Maternitatea Botoșani! Medicii nu au nicio explicație pentru deces-VIDEO

Copil mort la naștere în Maternitatea Botoșani! Medicii nu au nicio explicație pentru deces-VIDEO
Acuzații lansate de familia unei femei din județul Botoșani la adresa medicilor pe mâna cărora pacienta a ajuns pentru a naște. Inițial, s-a încercat nașterea pe cale naturală, dar în cele din urmă s-a intervenit chirurgical, fiind scos un făt mort.

Rudele susțin că s-a intervenit prea târziu cu cezariana și că vor depune plângeri la Poliție și la Colegiul Medicilor pentru a li se face dreptate.

Mariana Cheptanaru, în vârstă de 41 de ani, din Hudești, ajunsese cu sarcina la termen, o sarcină monitorizată periodic de medic, după cum afirmă rudele. Miercuri dimineață, femeia a început să aibă contracții și a ajuns la Maternitatea din Dorohoi. Medicul de gardă a considerat că femeia poate naște pe cale naturală, dar rudele spun că aceasta a încercat toată ziua să nască natural, dar nu a reușit, cerând să i se facă cezariană.

În jurul orei 23.00, femeia a fost trimisă cu o Ambulanță la Secția de Obstetrică și Ginecologie din Botoșani, întrucât la Dorohoi nu exista medic anestezist, în cazul în care se lua decizia de a se interveni chirurgical.

Sora și soțul femeii susțin că, după ce a ajuns la Botoșani, femeia i-a sunat și le-a spus că nu i se face cezariană, că este lăsată să nască natural. Joi dimineață aceasta i-a anunțat că pruncul a fost scos mort. Familia nu înțelege de ce femeia a fost lăsată să se chinuie atâtea ore, în condițiile în care cu o săptămâna înainte de a naște i s-ar fi spus că nu va putea naște pe cale naturală.


"Miercuri dimineață au apucat-o durerile nașterii și a ajuns la Spitalul din Dorohoi. Au ținut-o acolo și au spus că poate naște pe cale naturală, dar nu s-a putut și nici nu au putut să îi facă cezariană pentru că nu aveau anestezist. Pe la ora 23.00 au decis să o trimită la Botoșani. Când a ajuns la Botoșani au pus-o pe masa de operație și nu i-au făcut nimic. Au consultat-o, era bine, copilul mișca, și pe la ora 01.00-02.00 (noaptea de miercuri spre joi, nota red.) au decis, când au văzut că nu poate naște natural, să îi facă cezariană, dar copilul era deja mort. Nici nu au vrut să îl arate, nici măcar nu au vrut să îi spună ce sex are copilul. Nemulțumirea mare a noastră este că nu a fost trimisă din prima la Botoșani să i se facă cezariană, dacă au văzut că nu poate naște trebuiau să o aducă mai repede. Avea apa ruptă, avea contracții, trebuia din prima să îi facă cezariană, nu trebuia să o lase să sufere atât", a spus Violeta Onofrei, sora femeii.
 
Rudele sunt decise să facă plângeri și la Poliție și la Colegiul Medicilor, fiind convinse că fătul ar fi trăit dacă se intervenea mai repede cu operația de cezariană, mai ales că pruncul avea patru kilograme, iar vârsta mamei este una înaintată. Femeia mare are acasă trei copii, cel mai mic în vârstă de 14 ani.

"Mi-a spus că a ajuns la spital la Botoșani că nu poate naște și să fac ce știu. Ce puteam să fac eu în toiul nopții? M-a sunat dimineață și mi-a spus că a făcut cezariană și că a murit copilul. L-au scos mort. Cred că e greșeala medicilor. La Dorohoi i s-a spus ba că coboară copilul jos, ba că i-a făcut injecție de dilatare și a fost ținută toată ziua până când a trimis-o la Botoșani. Voi depune plângere la Poliție şi la Colegiul Medicilor", a spus și Mihai Cristinel Cheptanaru, soțul femeii.



Medici: Inima fătului s-a oprit BRUSC

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati Botoşani nu au, deocamdată, o explicație pentru decesul copilului. Potrivit medicului Angela Țurcanu, directorul medical al Spitalului Mavromati, când a ajuns la Maternitatea din Botoșani femeia a fost imediat consultată și nu existau semne de suferință fetală. Din motive deocamdată necunoscute inima copilului s-a oprit brusc, moment în care s-a decis intervenția chirurgicală.

"La Secția de Obstetrică și Ginecologie a fost dirijată de la Maternitatea Dorohoi o pacientă în vârstă de 41 de ani, în travaliu, motivat de greutatea mare a fătului. Medicul de gardă care a preluat pacienta spune că aceasta nu avea indicații de cezariană în momentul prezentării. Nu existau semne de suferință fetală, lichidul amniotic era clar, BCF prezente, normale. Pacienta era la a cincea naștere, naștere fiziologică fără modificări la nivelul bazinului care să contraindice nașterea naturală, anterior dând naștere unui copil de 5 kilograme. La o oră după prezentare, brusc, se constată lipsa BCF și se decide intervenția cezariană de urgență pentru suferința fetală. S-a extras un făt mort, fără semne exterioare de suferință evidentă", ne-a declarat directorul medicul al Spitalului Județean.

În cursul zilei de vineri medicii legiști vor efectua necropsia care va stabili cauzele decesului. Și la nivelul Spitalului Mavromati s-a declanșat o anchetă, cazul fiind analizat de Comisia de analiză a deceselor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
18

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
31

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
189

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...