Copii retraşi în masă de la o şcoală din municipiul Botoşani! Vezi motivul!

Copii retraşi în masă de la o şcoală din municipiul Botoşani! Vezi motivul!
Părinţii mai multor copii care învaţă la o şcoală din municipiul Botoşani au decis să îi retragă de la cursuri, chiar în timpul anului şcolar, fiind nemulţumiţi de condiţiile din unitatea de învăţământ, dar şi din pricina faptului că au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Hepatita A în rândul elevilor.

Situaţia a fost adusă în atenţie în cadrul şedinţei de marţi de la Prefectură a grupului local mixt de către Semiramida Balan, consiliera prefectului pe problemele romilor.
 
Balan a spus că părinţii elevilor romi nu i-au mai lăsat să meargă la Şcoala nr.2 unde au învăţat, şi solicită redeschiderea Şcolii nr. 3, închisă în toamna anului trecut, pe motiv că ar fi un număr prea mic de elevi.

“Mare parte a elevilor romi sunt la Şcoala nr.2 din cartierul Parcul Tineretului, pe lângă alţi copii, aparţinând grupurilor vulnerabile, victime ale segrerării multiple pe criteriul social, etnic şi academic. Din 323 de elevi, 133 sunt de etnie romă, 47 de elevi sunt diagnosticaţi cu cerinţe educaţionale speciale, din care 24 sunt de etnie romă. Începând cu data de 1 februarie 2016, când au fost diagnosticate primele cazuri de Heptatita A, elevii romi ai Şcolii nr. 2 nu au mai frecventat cursurile, părinţii motivând că pericolul de îmbolnăvire, contaminare cu virusul A este iminent fapt ce îi determină să abandoneze şcoala sau să aştepte anul şcolar viitor când se va redeschide Şcoala nr.3. Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că elevii Şcolii 3 au fost mutaţi la Şcoala nr.2, în cartierul Parcul Tineretului, unde sunt expuşi la diferite boli contagioase derivate din condiţiile precare de igienă şi salubritate, a locuinţelor sociale şi a mediul înconjurător din cartier. Mare parte a acestor părinţi solicită revenirea elevilor la şcoala nr.3", a spus Semiramida Balan.

Aceasta a întrebat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean dacă se va reveni asupra deciziei de închidere a Şcolii nr. 3.
 
“A fost transmisă o adresă din partea IŞJ ca începând din anul şcolar 2016-2017 să se efectueze acele activităţi de desegregare şi implementare a planului de desegregrare, la nivelul unităţii de învăţământ, adică al Şcolii nr.2", a fost răspunsul oferit de Petronia Scripcaru, inspector învăţământ romi.
 

 

Spune-ne opinia ta