Control inopinat pe mai multe secții ale Spitalului Mavromati, după ce pacienții s-au plâns că stau în frig

Control inopinat pe mai multe secții ale Spitalului Mavromati, după ce pacienții s-au plâns că stau în frig
Având în vedere necesitatea ca cetăţenii botoşăneni să beneficieze de servicii medicale la standarde optime de calitate şi preocuparea privind starea pacienţilor şi a condiţiilor din spitalele judeţene, Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a efectuat un control inopinat în următoarele secţii alte Spitalului Judeţean Mavromati“: Secția Obstetrică şi Ginecologie, Secția de psihiatrie, Secția de Pediatrie și Secția Dermato-Infecțioase. 

În urma verificării efectuate în această dimineaţă privind condiţiile hoteliere acordate pacienţilor din unităţile spitaliceşti din cadrul Spitalul Judeţean Mavromati “, s-a constatat că furnizarea agentului termic s-a făcut corespunzător, în saloane fiind temperaturi cuprinse între 23-25 grade Celsius.

 Este şi de datoria autorităţilor locale să monitorizeze şi să ia toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii în unităţile sanitare aflate în administrarea judeţului Botoşani. Am luat cunoştinţă imediat după sesizare, am avut discuţii cu managerul general, domnul Corneliu Mihai, şi sunt multe lucruri de pus la punct. Spitalul Judeţean este prioritar în acest sens. Vor mai fi astfel de vizite, până vedem că Spitalul Judeţean va funcţiona aşa cum trebuie“, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean .

În acest context, se doreşte identificarea problemelor din sistemul de sănătate privind curăţenia, condiţiile de spitalizare (căldură, apă caldă, etc.), hrana acordată pacienţilor internaţi, numărul de paturi, medicaţia acordată, calitatea actului medical.

În ultimii ani, la Spitalul Judeţean Mavromati“, s-au executat  lucrări de modernizare a secţiilor, însă actuala conducere a C.J. Botoşani speră să realizeze şi alte îmbunătăţiri, astfel încât condiţiile asigurate pacienţilor să se ridice la standarde corespunzătoare. 

Comunicat de presă Consiliul Județean
Citește și 
Copii ţinuţi în frig, la Secţia de Pediatrie! "Pleci cu el mult mai grav decât la internare"! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
103

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...