Controale pentru securitatea la incendiu, în județul Botoșani!

Controale pentru securitatea la incendiu, în județul Botoșani!

Expirarea termenului până la care unitățile publice puteau obține autorizația de securitate la incendiu va aduce controale din partea reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Acest document trebuia obținut până la data de 30 septembrie 2017, iar cei care vor fi prinși pe picior greșit în urma controalelor vor fi sancționați, putându-se merge până la închiderea activității.

Două sunt situațiile în care, deocamdată, nu se vor aplica sancțiuni. Până la data de 31 decembrie 2017 nu vor putea fi sancţionate obiectivele care au depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu până la data de 30 septembrie 2017 sau pot face dovada că desfăşoară activităţi de investiţii pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

"În momentul de față planificăm activitatea pentru perioada următoare și bineînțeles avem în calcul să planificăm și astfel de activități la toate obiectivele unde se impune obținerea autorizației se securitate la incendiu. În funcție de activitățile de control desfășurate anterior și măsurile dispuse vom încerca să aplicăm în mod gradual sancțiunile care se impun. Acolo unde sunt constatate încălcări flagrante și intră sub incidența reglementărilor în domeniu se poate ajunge până la închiderea activității", a declarat col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani.

Cei care nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu riscă amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta