Contre între doi foști șefi din cadrul MAI, în ședința ATOP! "Hai, nu mă zăpăci de cap!"

Contre între doi foști șefi din cadrul MAI, în ședința ATOP! "Hai, nu mă zăpăci de cap!"
Doi foști șefi ai unor structuri MAI din Botoșani s-au contrat, marți, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) despre rolul pe care trebuie să îi alibă această structură la nivelul județului și ce ar trebui să se întâmple la ședințe.

Președintele ATOP, Gheorghe Nazare, a vorbit în debutul ședinței despre ce înseamnă această structură, fără să prezinte însă un plan de activitate la nivel local. Acest lucru l-a deranjat pe fostul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență,
Radu Anton, membru în ATOP, care a spus că deși este ceva vreme de când a fost constituit noul ATOP nu există încă un plan de acțiune bine definit.

"Dacă ședinețele nu le pregătim clar dinainte, ce analizăm, ce discutăm, ce cântărim, lucrurile nu sunt lămurite. Insist să adoptăm cât mai repede regulamentul de organizare și funcționare a ATOP Botoșani. Dacă nu adoptăm regulamentul nostru în care să ne stabilim clar nivelul de competență și relaționarea între noi nu am făcut nimic. Dacă noi acum mai discutăm încă dacă situațiile de urgență intră sau nu în competența noastră, dacă comisia se cheamă situații de urgență, dar despre ce urgențe discutăm, psihologice, urgențe de altă natură, medicale sau urgențe de ordine publică? Rugămintea mea este să ne structurăm cât mai repede iar ședințele să fie foarte bine pregătite ca să discutăm la concret, că așa dacă venim fiecare și ne spunem părerea și eu vin să discutăm despre situația bătrânilor cu probleme de reumatism de la Vorona. Nu e în regulă. Să avem puncte și targeturi clare, inclusiv un plan de activitate", a spus Radu Anton.

Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău, a spus că nu este de acord cu cele propuse de colegul său, fiind împotriva unei planificări teoretice a ședințelor ATOP. 

"Facem o planificare că ne vom duce la Rădăuți Prut, dar dacă acolo lucrurile merg bine și în altă zonă din județ se naște o situație operativă, pentru poliție mai negativă, furturi, omoruri, nu mai poți merge. Ceea ce facem facem în funcție de fenomen. Cei care suntem să nu ne încălecăm pe parcursul unei perioade pentru că nu are rost să facem două-ședințe la un interval de două-trei luni în aceeași localitate. Noi, cei din fostul ATOP, ne-am deplasat acolo unde a trebuit. Avem planul strategic și din planul strategic mai veneam noi cu ceva suplimentar și ăla este ABC-ul activității pe care o desfășurăm într-un an. Dacă vreți să mai faceți încă un regulament specific la Botoșani...Poate domnul colonel nu știe", a spus Zmău.

Replica acestuia l-a iritat pe fostul șef al ISU.

"Vă rog să nu faceți aprecieri gratuite. Dacă vreți să ne contrăm ne contrăm dar nu o fac public din respect pentru dvs. și pentru structura în care suntem. Nu trebuie să facem un grafic unde ne deplasăm ci să facem un grafic cum să stopăm acele categorii de infracțiuni specifice Botoșaniului. Despre ce vorbim? Dacă vreți să facem filozofie facem, nu e nicio problemă. Ne întâlnim și discutăm despre cum influențează crescutul cartofului siguranța cetățeanului", a afirmat Radu Anton.

"Hai, nu mă zăpăci de cap", a replicat la rândul său Dumitru Zmău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4000

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2344

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
965

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...