Contre în cadrul Consiliului Judeţean, de la o declaraţie politică susţinută în cadrul şedinţei ordinare

O declaraţie politică susţinută de consilierul judeţean Mirela Saucă a dus la contre dure în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean. 

Contre în cadrul Consiliului Judeţean, de la o declaraţie politică susţinută în cadrul şedinţei ordinare

Mirela Saucă a susţinut că este dreptul unui consilier judeţean de a face o declaraţie politică şi a ţinut un discurs despre bilanţul dezastruos al politicii duse de alianţa PSD-ALDE. 

"Astăzi nu voi avea o interpelare, în schimb voi susţine o declaraţie politică. De mai bine de un an destinele ţării sunt în mâinile discreţionare ale alianţei PSD- ALDE, care a obţinut puterea făcând promisiuni care au depăşit de departe limitele penibilului şi a oricăror realităţi existente. După preluarea acestei puteri, inclusiv pe plan local, ne aşteptam la un bilanţ al guvernării. Cum cei care reprezintă puterea nu au realizat şi făcut public un astfel de bilanţ, mi-am permis să fac eu un inventar al măreţelor realizări ale PSD-ALDE. Trei guverne, unul mai neputincios şi mai nevrednic ca altul, puse exclusiv în interesul unor persoane din conducerea politică a alianţei. Miniştri cu carenţe grave de educaţie şi competenţe care nu fac un gest fără o indicaţie clară de la partid", a declarat Mirela Saucă. 

Aceasta a criticat măsurile atât la nivel naţional, cât şi pe plan local, iar la un moment dat unii dintre consilierii judeţeni ai PSD au cerut preşedintelui de şedinţă să o întrerupă. 

Aceasta a continuat, insistând pe dreptul ei de a da o declaraţie politică. Ulterior a fost criticată de Gheorghe Vâzdoagă, care a acuzat-o că a adus jigniri şi că până acum în CJ s-a păstrat o anumită conduită, deși şi social-democraţii ar putea aduce acuze fostei guvernări şi fostului executiv al CJ. 

De asemenea, vicepreşedintele Liviu Toma a îndemnat-o pe consiliera din grupul PNL să susţină declaraţiile de presă după şedinţă, în condiţiile în care cetăţenii nu erau în sală şi s-a adresat doar consilierilor şi aparatului de specialitate al instituţiei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
73

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
83

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
115

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...