Contractul de management pentru directorii serviciilor deconcentrate, publicat in MO

Hotararea Guvernului nr. 527/2009 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management pentru directorii coordonatori ai serviciilor publice deconcentrate a fost publicata vineri, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 305.

HG nr. 527/2009 vine in aplicarea Ordonantei de urgenta nr. 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, stabilind clauzele minimale si raporturile juridice dintre partile contractante.

Contractul de management se incheie cu ordonatorii principali de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul public deconcentrat, respectiv pe o perioada de maximum 4 ani.

Totodata, in continutul contractului de management sunt prevazute clauzele minimale care reglementeaza drepturile si obligatiile partilor.

Mai mult, in contract se va specifica limita minima si maxima a salariului de baza prevazut pentru persoana care are calitatea de director coordonator, precum si pentru adjunctii acestuia la conducerea serviciului public deconcentrat din cadrul ministerelor si al celorlalte organe ale administratiei publice centrale.

Indicatorii specifici de performanta se stabilesc de ordonatorii principali de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul public deconcentrat si constituie anexa la contractul de management incheiat.

Ordonatorii principali de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul public deconcentrat pot stabili clauze suplimentare in functie de specificul activitatii acestuia.

Contractul de management se reziliaza in cazul neindeplinirii obligatiilor prevazute in acesta.

Potrivit OUG nr. 37/2009, functiile publice, functiile publice specifice si posturile incadrate in regim contractual, care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale precum si adjunctii acestuia se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta.

OUG nr. 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 264 din 22 aprilie 2009, intrand in vigoare la data publicarii ei.

Actul normativ a stabilit ca noua functia de director coordonator se exercita in baza unui contract de management incheiat cu ordonatorul principal de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul public deconcentrat respectiv, pe o perioada de maximum 4 ani, in continutul caruia sunt prevazuti indicatorii specifici de performanta, obiectivele, clauzele contractuale care reglementeaza drepturile si obligatiile partilor, precum si conditiile de incetare si reziliere a acestuia.

Contractul de management este asimilat contractului individual de munca si confera titularului vechime in munca si in specialitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
26

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
75

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...