Contrabandist reţinut cu focuri de armă! FOTO, VIDEO

Contrabandist reţinut cu focuri de armă! FOTO, VIDEO
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au confiscat 9.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Ucraina, în valoare de aproximativ 108.360 lei, pe care mai multe persoane  încercau să introducă ilegal în ţară. Pentru reţinerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

În data de 28 octombrie, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, judeţul Botoşani, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 18.00 lucrătorii Poliției de Frontieră au observat, pe direcţia  localităţii de frontieră Baranca, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, dinspre malul românesc al râului Prut spre interiorul ţării.

Imediat, s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză dar, profitând de întuneric şi de vegetatia din zonă, acestea au fugit, încercând să scape. Lucrătorii Poliției de Frontieră au executat două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se reţinerea unei persoane, identificată ca fiind Dorel S., în vârstă de 47 de ani, cu domicilul pe raza judeţului Botoşani.

În imediata apropiere a locului în care a fost reţinut bărbatul, poliţiştii de frontieră au descoperit 18 colete, învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau cantitatea de 9.000 pachete cu ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Ucraina.




În urma cercetărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că ţigaretele au fost transportate din Ucraina cu ajutorul unei bărci pneumatice, legate cu funii de cele două maluri ale râul Prut. Totodată, Dorel S. a declarat că urma să transporte ţigările de la malul râului Prut până la intrare în localitatea Baranca, în schimbul sumei de 400 euro.

A fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare totală de 108.360 lei în vederea confiscării.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.  

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind informate şi autorităţile din R. Ucraina, pentru cercetarea în comun a evenimentului.
           



 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
19

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
134

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1538

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...