Contrabandă cu căruţa la frontiera cu Moldova!

Contrabandă cu căruţa la frontiera cu Moldova!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei cetăţeni români care transportau într-un atelaj hipo 9.000 pachete de ţigări, timbrate R. Moldova.


Poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar cei implicaţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

În data de 23 septembrie 2011, în jurul orelor 21.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti, aflat în exercitarea unei acţiuni specifice, a observat un atelaj hipo care se deplasa dinspre frontieră spre localitatea Bobuleşti, în care se aflau trei persoane şi mai multe colete voluminoase.

În momentul în care au observat poliţiştii de frontieră, cei trei au oprit atelajul şi au ascuns coletele într-o zonă cu stufăriş, după care s-au îndreptat spre localitatea Bobuleşti, fiind interceptaţi de patrulele poliţiei de frontieră.

Atelajul a fost interceptat de către poliţiştii de frontieră, care au constatat că în acesta se află cetăţenii români Leonard G., în vârstă de 25 ani, Aurelian S., în vârstă de 20 de ani şi Alexandru P., în vârstă de 23 de ani, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

A fost declanşată o acţiune de scotocire a zonei şi a fost identificat locul unde au fost ascunse cele şase colete. În urma cercetărilor, s-a constatat că cele şase colete cu ţigări au fost trecute în aceeaşi zi peste râul Prut, cu ajutorul unei frânghii, urmând a fi transportate de cei trei până în localitatea Bobuleşti.

În urma inventarierii coletelor, au fost găsite 9.000 de pachete de ţigări, marca Plugaru, timbrate R. Moldova.

Ţigările, în valoare de aproximativ 78.400 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării.

Pe numele celor trei tineri a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
5

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
20

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
147

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...